Friday, May 24, 2024
HomeBlueDress code za venčanje

Dress code za venčanje

Pozvani ste na svadbu, a ne znate šta da obučete? Pri izboru garderobe za venčanja postoji nekoliko pravila, kojih bi trebalo da se pridržavate.
1. Na venčanju su mlada i mladoženja u centru pažnje. Zato se vi, kao gost, ne biste trebali obući elegantnije ili ekstravagantnije od mladenaca.
2. Naravno, treba se obući u skladu s prilikom. Svadbena ceremonija je svečana prilika i zato zahteva svečanu odeću. Međutim, uzmite u obzir način slavljenja i lokaciju, kao i stil mladenaca. Sve ovo su vam preporuke za prigodnu odeću.
3. Ukoliko će, osim venčanja u opšini, biti i crkveno venčanje, ponesite jaknicu, maramu ili sl. Pri ulasku u crku poštujte pravila, stoga vaša ramena ne bi trebalo da budu razgolićena.
4. Ako su mladenci na pozivnici odredili dress code, morate se toga pridržati! Retko ćete naići na standardne formulacije, poput „muškari u smokingu, žene u večernjim haljinama), ali ovakve formulacije upućuju na veoma elegantnu i svečanu svadbu.
5. Najvažnije i najpoznatije pravilo se odnosi na odabir boje: Bela i sve nijanse bež boje su rezervisane za mladu. Ukoliko se mlada odluči za neku drugu boju venčanice, onda je ta boja zabranjena za njene goste. Iako ste u crnom uvijek dobro odeveni, na venčanjima nije poželjno biti potpuno u crnoj toaleti. Dakle, obucite crnu haljinu, ali je iskombinujte sa šarenim detaljima.
6. Na kraju, važno je i da se vi u odabranoj odeći osećate prijatno.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!