Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueArt Show"Džek ubica divova" u bioskopima od 21. marta!

"Džek ubica divova" u bioskopima od 21. marta!

Pogledajte na koji način je obeležen početak prikazivanja filma “Džek ubica divova” (Jack The Giant Slayer)! Film “Džek ubica divova 3D” u naše bioskope dolazi 21. marta!
Reditelj filma, Brejan Singer i glavni glumac, Nikolas Holt, fotografisali su se pored divovskog stopala, kojim su junaci ove priče zakoračili na filmsko platno. Singer je, kao i generacije ljudi širom sveta, odrastao na pričama o uzbudljivim avanturama, o odvažnim pustolovima u potrazi za srećom, o borbi za život u svetu u kome vladaju čudovišta. Među tim pričama, bila je i ona o mladiću po imenu Džek, koji se suprotstavlja strašnim divovima.
“Ono što me je privuklo priči jeste to što je naizgled jednostavna i laka, a opet fantastična i puna potencijala”, izjavio je reditelj.
O produkciji:
Ovo je priča na kojoj su odrastale generacije. U različitim kulturama dobijala je i drugačija imena, u zavisnosti od toga kako se prenosila i razvijala. Jačina predanja uvek je ležala u ljubavi prema herojima. Mitovi su predstavljali dobru osnovu i za reditelja Brajana Singera, da ekranizuje Džek ubica divova i da poznatoj priči da drugačiju dimenziju, sa osveženim likovima.
”Želeo sam da oživim legendu. Da od onoga što je, u detinjstvu apstrakcija ili neka ilustracija u pripovetkama, napravim u stvarnom, opipljivom obliku. Želeo sam da dramski uobličim priču koju smo još kao mali slušali” rekao je reditelj, koji je primenio najnapredniju tehnologiju pravljenja filmova. Producenti smatraju da su scenaristi napravili neizostavno zanimljivu priču, koju je reditelj postavio na jedan viši nivo, prevazilazeći je kao isključivo dečiju priču. Važno im je, kako kažu, bilo da Džek bude neko sa kim će se publika poistovetiti. Oni navode da u svima nama postoji osećaj da smo u odnosu na velike sile nečujni i da ne možemo ništa učiniti kao pojedinci.
Prema rečima filmskih autora, Džek ne predstavlja super heroja, on je običan čovek koji ima svoje snove i ambicije i svestan je svojih mogućnosti, ali nikada nije padao u iskušenje. „Za takvu ulogu potreban nam je bio jak, harizmatičan lik, koji će preneti tu nevinost Džeka, kao i neko ko je mlad i deluje kao da malo poznaje svet oko sebe“, rekao je reditelj.
Glumac Nikolas Holt kaže o svom liku: “Stvari ne idu nikada po planu za Džeka, ali on uvek čvrsto stoji na svojim nogama. On je dobra osoba i želi da pruži najviše što može. Kada se zaljubi u princezu i sazna da je ona u opasnosti, on jedino razmišlja o tome kako da joj pomogne”. U ulozi princeze Izabele našla se mlada glumica Eleonora Tomilson: “Princeza je jakog karaktera i ne voli nikakvu pompu i protokol koji ide uz njenu titulu. Radije bi da bude obična devojka i jedino čezne da pobegne iza zidina kraljevstva njenog oca. Ali ona razume očeva osećanja, pogotovo što je ostala bez majke nekoliko godina pre“ rekla je glumica i dodala da: ”Uz sve efekte i akciju koje ovaj film prate, ovde je reč o ljudima i odnosima između njih. U ovom filmu ima više od jedne emotivne priče”.
Džek i Izabela imaju mnogo toga zajedničkog, a najpre želju da vide što više onoga što ih okružuje. Ali budnom oku kraljevog viteza, koga tumači Juan MekGregor, ništa ne promiče. „On je vođa elitne grupe, sam vrh onoga što čini stub kraljeve garde, ali i lični čuvar porodice, što znači da je on stalno u blizini princeze. Veoma je odgovoran i svoj posao shvata ozbiljno.”
Divovi su prognani sa zemlje, koju su nekada slobodno pustošili. Prošlo je hiljadu godina kako žive u izgnanstvu i još uvek su gladni osvete, a za uništenjem čovečanstva naročito žudi njihov vođa, koga glumi Bil Naji. Iako je priča smeštena u dalekom vremenu Evrope, film spaja srednjovekovne zamkove sa savremenim senzibilitetom, što se ogleda u stavovima likova, načinu kako se ophode.
”Ima mnogo zastrašujućih stvari u filmu. Divovi svakako nisu dobri momci, oni napadaju i jedu ljude. Ali to je sve urađeno na jedan zabavan način, dopadljiv za publiku”, rekao je reditelj Singer. On navodi da će ovo biti uzbudljiva mitska avantura, koja nas vraća u detinjstvo. Džek ubica divova je film koji otkriva da dečiji avanturistički duh može da traje večno.
Trejler filma pogledajte ovde:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!