Mnogi od nas pate od konstantnog osećaja gladi i gotovo svaki čas odlaze do frižidera ne bi li videli šta ima da se prezalogaji. Dobro znamo da je taj stalni osećaj gladi lažan, jer je prosto nemoguće da smo zaista gladni na svakih dvadeset minuta. Stručnjaci za ishranu daju savete kako da taj osećaj držimo pod kontrolom, da jedemo kvalitetnije i da se osećamo bolje. Evo šta nam oni poručuju: 

1 Jedite proteine! Njima treba više vremena za razgradnju, pa ćemo se duže osećati sitima, a na duže staze, želja za stalnim grickanjem će se značajno smanjiti. Meso, jaja, mahunarke – sve to sadrži kvalitetne proteine, koje možemo konzumirati na dnevnoj bazi, a drugi način je da u jutarnji smoothie dodamo proetinske prahove.

2 Unosite dovoljnu količinu vode! Ne bi smelo da nam se dogodi da u danu ne popijemo barem nekoliko čaša vode. Ponekad, kad osećamo blagu glad, mi smo zapravo žedni, zato kad nam se nešto jede, stručnjaci kažu da prvo popijemo čašu vode i tako proverimo da li smo zapravo žedni.
4. Morate da se naspavate! Ovaj savet bi trebalo stalno da imamo na umu, jer nam moderno vreme često ostavlja premalo vremena za kvalitetan san. Brojna istraživanja pokazuju da oni koji manje spavaju često više jedu zbog hroničnog umora.Mada je najčešće individualno, šest sati sna je minimum koji moramo da obezbedimo svom organizmu.
3. Meditirajte! Mirni i zadovoljni ljudi manje razmišljaju o hrani. Često se događa da jedemo zato što smo nesrećni, dosađujemo se ili smo pod stresom. Zato, kad ponovo budete u nekom od tih stanja, zaustavite se i pokušajte da dišete duboko ili da krenete sa meditacijom. Telo će vam sigurno biti zahvalno.