Bilo da spadate u grupu žena koje nisu jutarnji tipovi, pa ujutru samo na brzinu nanesu mejkap, ili u one koje obožavaju svoje jutarnje rituale, te se probude i sat ranije kako bi se spremile za dan, morate lice pravilno pripremiti za nanošenje šminke. Posebno je važna priprema kože, kad smo više izloženi suncu i negativnim uticajima UV zračenja. Predstavljamo vam četiri jednostavna koraka, uz koje će vaša šminka trajati duže i neće joj biti potrebna popravka tokom dana.

1 Prvi korak je čišćenje kože lica micelarnom vodom. Nakapajte je na vaticu i nežno, kružnim pokretima očistite celo lice.

 2 Jako je važna nega područja oko očiju, koje prvo otkriva znakove starenja. Sitne borice možete ublažiti nanošenjem seruma, koji treba lagano da utapkate kao što tapkate highlighter.

3 Hidratizacija je jako važna. Žene često prave grešku, jer nanose puder bez prethodnog apliciranja hidratantne kreme. U jutarnjim satima ona se nanosi u tankom sloju, koji se rasporedi na ključne tačke lica i dobro utrlja.
4 Za jutarnji mejkap najbolje je izbegavati teške tečne pudere. Idealna zamena su CC kreme, koje su laganije teksture, pa zahvaljujući njima lice izgleda prirodno. Umesto korektora koji su često gusti, izaberite highlighter koji će posvetleti sve ključne tačke na licu i osvežiti deo očiju gde su vidljivi podočnjaci. Na trepavice nanesite tanki sloj maskare i spremni ste za dan!