Thursday, September 28, 2023
HomeBlueArt ShowFilm: Mamurluk u Bangkoku

Film: Mamurluk u Bangkoku

Nastavak hit komedije ’’Mamurluk u Vegasu’’, sa istom ekipom, Fil (Bredli Kuper), Stu (Ed Helms), Alan (Zek Galifianakis) i Dag (Džastin Barta) sada putuje na egzotični Tajland, na Stuovo venčanje. Posle nezaboravne momačke večeri u Las Vegasu, Stu ne želi ništa da rizikuje i odabrao je sigurni branč pre venčanja.

Međutim, stvari ne idu uvek onako kako je planirano. Ono što se dogodilo u Vegasu možda ostaje u Vegasu, ali ono što će se dogoditi u Bangkoku ne možete ni da zamislite.

O produkciji

Gledajući rasturenu hotelsku sobu, mogli biste pomisliti da ste na pogrešnom kraju celonoćne lude žurke. Zamagljeno svetlo koje bode oči previše osvetljava taj nered. Tri čoveka šetaju po sobi, pokušavajući da otkriju gde se nalaze i kako su tu dospeli. Stvar kod ove trojice je u tome što je taj osećaj previše poznat. Samo što ovog puta nisu u luksuznom (mada rasturenom) apartmanu u Las Vegasu, dovoljno blizu kuće; nalaze se u oronuloj hotelskoj sobi u Bangkoku, pola sveta daleko od kuće i definitivno ne tamo gde bi trebalo da budu.

U stvarnosti, ovo je neverovatno detaljno izrađena scenografija u Warner Bros. studijima u Burbanku. Ali, čak i dok šetate hodnicima, videvši ogoljene žice sklupčane kao zmije na musavim zidovima i znake na tajlandskom jeziku, poverovali biste da ste tamo.

Reditelj Tod Filips i njegova ekipa snimaju neizbežnu scenu buđenja u filmu Mamurluk u Bangkoku, Filipsov nastavak blokbaster komedije iz 2009. koja je postala svetski fenomen. Kao “Čopor vukova”, Fil, Stu i Alan, koji se bude sa još jednim epskim mamurlukom, ponovo su tu Bredli Kuper, Ed Helms i Zek Galifianakis.

“To je mali problem,” kaže Ed Helms. “Zek i ja najviše upadamo u cikluse smejanja. To toliko razbesni Toda da se mi onda još više smejemo. Ima puno smeha, čak i među ostalim članovima ekipe. Svi imaju osećaj da su deo zabave.”

“U suštini, ekipa je ista,” dodaje Filips. Noseći sunčane naočare unutra, on je i dalje otkačeni reditelj komedija kao što su Kad vodenjak pukne, Road Trip i, naravno, Mamurluk u Vegasu. “Tako svako ima osećaj autorstva nad filmom u izvesnoj meri i to je zaista lepo.”Korak dalje od osnovne postavke, momci su otputovali na Tajland zbog Stuovog venčanja i nakon noćne čašice bude se tu, Filips se nada da će održati njihovu dalju odiseju u Bangkoku tajnom, verujući da su efekat iznenađenja i neočekivanog bili ono što je prethodni film učinilo toliko smešnim. “Čudno je to pitanje: Šta je smešno?” razmišlja Filips.

“Mislim da iznenađenje mnogo znači, ali pošto su ljudi sada upoznali naše likove, moramo da situacije i probleme učinimo iznenađujućim. Ne znam koliko su i u prvom filmu likovi bili iznenađenje; bile su to prepreke i problemi pred koje smo ih stavili. I tako, stavljamo ove momke u potpuno nove situacije.”

“Zvuči kao kliše, ali je situacija kao iz snova kada radite na istinskoj komediji sa ljudima koji vam se dopadaju,” kaže Galifianakis. “To je zaista kul.”

Svi učesnici su bili srećni zbog toga što je prvi film naišao na tako dobar prijem širom planete. “Mislim da je fizikalna komedija prilično univerzalna,” smatra Galifianakis. “Takođe, stalo vam je do ovih momaka. Uprkos svemu kroz šta prolaze, oni zapravo samo pokušavaju da se dobro zabave. To je uobičajena tema u ovakvim filmovima.”

“Takođe, privlačnost filma je u formi neke vrste misterije,” dodaje Bredli Kuper. “Dakle, nije tu samo gomila komičarskih sekvenci. Ovo je film koji ima pravi motor. Ako biste izbacili komediju, mogao bi da funkcioniše kao triler. ”

“Ovo je sasvim nova priča,” opisuje Kuper. “Postoje novi likovi, ali se neki likovi i vraćaju. Ono što nam se svima dopada jeste što priča opet ima isti ukus, ali smo svi fokusirani na pričanje nove priče. Za mene, to je kao da svi zajedno pokušavamo da sastavimo slagalicu.”

Kontakt: Tuck, www.tuck.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!