Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowFilmski čas SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO... u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Filmski čas SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO… u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Povodom nagradnog konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“ u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Kralja Milutina 10, u Beogradu, u četvrtak 27. septembra održaće se filmski čas tokom koga će zainteresovani učenici i učenice moći da saznaju nešto više o osnovama filmskog stvaralaštva.
Filmski čas održaće reditelj Srđan Koljević i stručni tim srednje škole „Artimedia“, edukativni partner KIDS FEST-a u konkursu „Snimi svoj film: Moje školsko…“.
Da podsetimo, konkurs je počeo 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do 5 minuta, o temi „Moje školsko…“. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.
Filmove koji su u skladu sa propozicijama konkursa i pravilima korišćenja usluga sajta YouTube biće objavljeni na „Samsung“ YouTube kanalu, kao i medijskim kanalima KIDS FEST-a. U najuži izbor će ući filmovi sa najvećim brojem glasova na Facebook stranici „MCF MegaCom Filma“.
O pobedniku će odlučiti stručni žiri. Pobednik osvaja „Samsung“ smart mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju KIDS FEST-a 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. KIDS FEST-u.
Tokom trajanja konkursa, KIDS FEST u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom ARTIMEDIA i kompanijom UMS, organizuje nekoliko filmskih časova u zainteresovanim školama. Predavači su profesori i učenici škole ARTIMEDIA, kao i poznati reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić.
Konkurs „Snimi svoj film: MOJE ŠKOLSKO…“ ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. Ideja je da ovim konkursom ukažemo deci na činjenicu da moderna tehnologija može da omogući kreativno izražavanje i da unapredimo svest o odgovornosti koju upotreba ovih široko rasprostranjenih „pametnih“ uređaja nosi.
Najpopularniji dečiji festival zabave – Dečiji filmski festival KIDS FEST – održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije. U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplexx“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplexx“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!