Friday, December 8, 2023
HomeBlueKingston predstavlja novi SSDNow E100 disk

Kingston predstavlja novi SSDNow E100 disk

Kompanija Kingston Digital Inc, članica kompanije Kingston Technology Company Inc, nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda je danas predstavila SSDNow E100 disk, svoj novi SSD namenjen korišćenju u korporativnim sredinama. Novi disk omogućava korporacijama da opsluže zahteve za perfomansama koje su potrebne kada su u pitanju “big data” i virtualizacione inicijative. Novi Kingston E100 SSD dostiže do 10 puta više po pitanju izdržljivosti i pouzdanosti u odnosu na SSD-ove namenjene klijentima. Takođe drastično umanjuje fizički prostor koji je potreban za servere ili sisteme za skladištenje podataka tako da je značajno manji broj SSD-ova je potreban kako bi se obavili zadaci koji su do tada zahtevali veliki broj HDD-ova u nizu kako bi se maksimalno iskoristile IOPS perfomanse.
Potrebe za perfomansama i procesiranjem koje zahteva analiza velike količine podataka i velike kolekcije virtuelnih sistema su dovele mnoge servere do kritične granice. Novi E100 SSD omogućava daleko veće IOPS perfomanse u odnosu na HDD-ove, dramatično smanjujući uska grla kada je u pitanju procesiranje, poboljšavajući odziv sistema uz manje dimenzije.
U nedavnom testu perfomansi virtuelizovane baze podataka koji upoređuje Kingston SSD-ove namenjene korporacijama sa tradicionalnim hard diskovima je zaključeno “da je zamena niza od 24 hard diska sa drugim kućištem koje poseduje samo 6 internih SSD-ova povećava perfomanse baze podataka do 91.8 posto”.  Količina energije koju “sistem koristi pri mirovanju i pri upotrebi baze je otkrila da su Kingston SSD-ovi koristili do 51% manje energije u odnosu na hard diskove a uz to povećali perfomanse po vatu neverovatnih 184.2 posto”.
“Kompanije širom sveta se oslanjaju na pouzdanost i perfomanse Kingston memorije kada su u pitanju serveri”, izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne  Gore, Bosne i Hercegovine,  Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Sada sa ponosom predstavljamo SSDNow E100 disk namenjen korporativnim korisnicima koji će pomoći organizacijama da opsluže inicijative kao što su “big data” i virtuelizovane sredine. Ovaj disk poseduje impresivne IOPS perfomanse koje su ukombinovane sa velikom izdržljivošću, pouzdanošću i podrškom za situacije kada nestane energije što čini ovaj disk odličnim izborom za integrisani deo data centra u kome je izuzetno važno neprekidno 24/7 funkcionisanje.”
Novi SSDNow E100 disk namenjen korporativnim korisnicima je dostupan odmah i postoji u kapacitetima od 100 GB, 200 GB i 400 GB. Podržan je od strane trogodišnje garancije i besplatnom tehničkom podrškom.
Video snimak proizvodaperfomansi kada su u pitanju baze podataka i fotografije proizvoda su dostupne na internetu.
Kingston takođe možete naći na sledećim adresama:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!