Monday, July 15, 2024
HomeArt ShowMuzika„From April to December“ Dušana Petrovića na binama širom regiona -...

„From April to December“ Dušana Petrovića na binama širom regiona – „Muziku je važno predstaviti uživo“

Džezer Dušan Petrović predstaviće svoje izdanje „From April to December“ ovog leta na festivalima Džezibar, Jazz in the Garden i Nišville, a u planu je još nastupa u Srbiji i regionu. 

Izdanje za koje su stigle brojne pohvale i od publike ali i od kolega, objavljeno je pre nešto više od šest meseci za diskografsku kuću Multimedia Music i predstavlja, bez sumnje, pomak u muzičkoj industriji Srbije u žanru domaćeg jazz i fusion zvuka. „From April to December“  je prvi džez album u njegovoj karijeri, iako se džezom bavi još od srednje škole, a i jedan je od prvih u Srbiji koji je završio dopisni kurs Berklee College of Music, verovatno jednu od najznačajnijih džez akademija na svetu. Album je autobiografski, kompozicije su zvučne slike događaja i sećanja iz kompozitorovog života. Žanrovski, album nije namenjen samo jazz publici, pun različitih atmosfera, slika i pokreta čini ga prihvatljivim i usmerenim ka svim ljubiteljima dobrog zvuka i muzike.

Za mene je najvažnije da sam iznedrio odličan album, vrlo originalan i svetski produciran“ kaže Dušan Petrović komentarišući pohvale koje stižu za ovaj sjajan album: „Ostvario sam svoj cilj i zbog toga sam miran i zadovoljan. Ostalo je nešto vredno iza mene.

Iako je više nego zadovoljan onim što je snimio, ovaj iskusni muzičar smatra da je muziku veoma važno predstaviti na koncertima: „Ovo se naročito tiče fusion i electric jazz producirane muzike. Mnogi slušaoci pa i kolege, od produkcije, ne čuju veoma muzički složene konstruktivne elemente… komplikovanu harmoniju, sola, polifoniju. Zbog svega toga na koncertima neću koristiti matrice, laptopove, gomilu klavijatura, već ću nastupiti na klaviru i Moog klavijaturi svirajući muzičku esenciju, bez produkcijskih začina i komplikovanih aranžmana“. 

 

Dušana Petrovića i njegov bend moći će da čuje publika u Kraljevu već 28. juna, kada će nastupiti na festivalu Džezibar, u dvorištu Francuske kuće. Na festivalu Jazz in the Garden u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu predstaviće se 1. jula, a na bini legendarnog Nišville festivala nastupiće 11. avgusta.

U skladu sa kvalitetom muzike koju stvara je i bend koji ga na ovim nastupima prati. Od muzičara koji su učestvovali na albumu tu su Igor Marinković (bas), Dejan Hesečić (gitare) i Mihajlo Bogosavljević (trombon) a na koncertima će ima se pridružiti Dimitrije Mojsijević (bubanj), Novak Mijović (truba), Kristijan Mlačak (saksofoni) i Aljoša Andrejević (alt sax).

 

I nakon leta u planu je još nastupa i u Srbiji i u regionu, a na pitanje da li razmišlja o nekom novom izdanju, Petrović kaže: „Nove muzike će biti, rano je o tome još govoriti. Stvaram sporo i temeljno. Zato se moj CD „From April to December“ razlikuje od svega do sada čutog u zemlji ili regionu, potpuno je poseban!

 

***

Izdanje „From April to December“  možete pronaći na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama. 

 

 

From April to December: https://www.youtube.com/watch?v=Pkni7ZhEsRc&list=PLxly0NjLGzUVRiOXtxNOuj_oO2Xvigedp

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!