Thursday, July 18, 2024
HomeRedLjubav & SeksGovor tela: Znakovi koji otkrivaju da ste mu seksi

Govor tela: Znakovi koji otkrivaju da ste mu seksi

Bez obzira na to gde ga srećete, u kafiću, prodavnici ili na poslu, sigurno se pitate da li mu se sviđate kao i vi njemu. Iako će vam se možda činiti da ćete odgovor na ovo pitanje teško moći da saznate, spas dolazi u obliku govora tela. Možda niste to znali, ali muškarci su jednostavno ‘programirani’ da vam govorom tela i sitnim znakovima daju do znanja ukoliko im se sviđate.

Legenda o zavođenju kaže da muškaraci napravie prvi korak, a zatim pozivaju na sastanak, zavode, poklanjaju cveće, čokoladu i priređuju romantičnu večeru uz sveće, dok su žene stidljivee, pomalo pasivne i čekaju viteza na belom konju. Međutim, cela ta priča ne drži vodu jer upravo su žene te koje naprave prvi potez i određuje smer i tempo veze. Tako žene s čak 52 različita signala u govoru tela muškarcima pokazuju da su zainteresovane, a muškarci ih na raspolaganju imaju samo desetak, stoga cela filozofija oko zavođenja muškarca i nije tako komplikovana. Druga dobra vest je da su žene prirodno nadarene za dešifrovanje govora tela, a kako bi vam ceo zadatak bio što lakši slede najčešći signali kojima vam muškarci daju do znanja da ih privlačite.

Podignute obrve
Kada uočimo nekoga zanimljivog, obrve nam se nesvesno podižu i spuštaju. Taj mali, gotovo neprimetan pokret otkriva mnogo toga. Naime, ukoliko mu se sviđate, njegove obrve će se podignuti, a sve će to trajati vrlo kratko, samo nekoliko sekundi. Naime, podizanjem obrva, oči deluju veće, a refleksija svetlosti oči čini sjajnijim, svetlijim i privlačnijim.

Otvorene usne

Ukoliko mu se sviđa što vidi, njegove usne će se automatski otvoriti u trenutku kada vam se pogledi sretnu.

Raširene nozdrve

Podignute obrve, otvorena usta i raširene nozdrve celom licu daju ‘otvoren’ izgled koji poručuje ‘sviđaš mi se’.

Privlačenje pažnje

U zavisnosti od njegovog karaktera pažnju će pokušati da vam privuče na različite načine. Ako je mirniji, pažnju će vam rivući gotovo neprimetnim gestom poput popravljanja kravate, dok će se drugi pretvoriti u klovna. Svaki pokret ili gest koju napravi biće u cilju da se izdvoji iz grupe kako bi ga primetila.

Nameštanje kravate

Nameštanjem odeće muškarci poručuju ‘želim da izgledam dobro za tebe’, a istu stvar čine i žene popravljanjem ruža na usnama.

Popravljanje frizure

U zavisnosti od toga kakvu frizuru nosi, muškarac će kosu zagladiti ili raskuštrati želeći da izgleda što lepše, a to čine češće nego što mislite. Sledeći put kada odete na sastanak sa njim i uputite se prema toaletu, okrenite se i videćete kako odmah popravlja frizuru.

Uspravno držanje

Kako bi se pred vama pokazao u što boljem svetlu, muškarac će nastojati da se drži uspravno te će istaknuti sve svoje mišiće. Takođe, stajaće tačno ispred vas, posvetivši vam svu svoju pažnju i nagnuti se blago prema napred kako bi vam bio što bliže.

Dopustiće vam da vidite kako vas gleda od glave do pete

Pogledom će krstariti po vašem telu, zadržavajući se na najzanimljivijim delovima. Međutim, nemojte se zavarati, on je vaše telo odmerio već na prvi pogled, samo vam sada dopušta da vidite kako vas merka kako bi vam pokazao da mu se ono što vidi jako sviđa.

Držanje ruku na kukovima

U ovakvoj pozi muškarac deluje samouvereno, a držanje ruku na kukovima naglašava njegovu fizičku veličinu. Nesvesnim pokretima ljudi su skloni da naglase svoje najprivlačnije delove tela.

Igranje s dugmadima

Neprestano otkopčavanje i zakopčavanje dukmeta na jakni otkriva malu dozu nervoze te prikrivenu želju da skine svoju odeću.

Dodirivanje lica

Ukoliko je zainteresovan, dok gleda u vas često će dodirivati svoje lice, uši ili trljati bradu. Ovi pokreti su oblik pomalo nervoznog uzbuđenja. Naime, kada nam se neko sviđa, naša koža postaje osetljivija na dodir i stimulaciju.

Dok vam objašnjava, stavlja vam ruku na lakat ili leđa

Ovaj pokret nije samo oblik lepih manira i pristojnog načina da vam nešto objasni, poruka ovog pokreta je ‘ne želim da te izgubimi’. Želi da vam pokaže da se brine za vas i da vam niko drugi nije potreban.

Posuđuje vam kaput

Posuđivanje jakne ili kaputa je seksi, pomalo zaštitnički gest. Time vam on poručuje ‘ono što je moje, to je i tvoje’, a sviđa mu se i vaš miris koji nakon vas ostaje na odeći. Osim toga, ako vam posudi jaknu, svakako se mora jednoga dana vratiti po nju.

Izvor: Lepota i zdravlje, www.lepotaizdravlje.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!