Thursday, July 18, 2024
HomeIstaknutoGrupa BES promovisala album prvenac u Kuglašu

Grupa BES promovisala album prvenac u Kuglašu

U utorak, 12.oktobra u klubu Kuglaš održana je beogradska promocija albuma grupe BES „Periferija ljudskosti“ objavljenog za Multimedia Music.

 

U prisustvu novinara, prijatelja i kolega muzičara, iskusni muzičari okupljeni u novoj grupi BES predstavili su svoje debi izdanje.

Na promociji su, osim članova benda, govorili i Rodoljub Stojanović, direktor Multimedia Music, kao i Stefan Jovčić, novinar emisije Bunt (RTS).

 

Direktor diskografske kuće koja je objavila ovo izdanje, Rodoljub Stojanović ovom prilikom je rekao da je „Periferija ljuskosti“ jedan od svirački najboljih albuma koje je Multimedia Music objavila: „Nadam se da ćemo ovaj bend uskoro videti na bini jer ovo definitivno mora da se čuje uživo. Ovo je prvi bend koji ćemo moći regionalno da promovišemo, pritom ne mislim samo na bivšu Jugoslaviju, već i na Bugarsku, Rumuniju, Austriju… planiramo promocije ovog izdanja i u ovim zemljama.

 

Gitarista benda Saša Friš rekao je da se bend slučajno i spontano okupio i da je album završen u kratkom roku: „Bukvalno su se pesme ređale jedna za drugom… Snimili smo to i jako smo srećni i ponosni. Meni je ovo najmiliji album koji sam do sada snimio, a nadam se da će biti još nekih dragih albuma ubuduće.

O ovom izdanju, Friš je dodao: „Iako ima dosta mračnih tema na albumu, nekako smo se trudili da iako pričamo o strašnim stvarima, ukažemo iz nekog drugog ugla na to i da ljudi iz toga nauče da ne treba da se ponašaju tako.

 

Da je za sve članove benda ova priča prava stvar, potvrdio je i bubnjar benda Luka Jelisavčić: „Meni su prva proba i prvi susret sa ovom pričom, bili nekako prirodni. Jako mi je drago da je ovo napokon obelodanjeno i da možemo da podelimo sa svima naš neki vajb koji je urodio plodom, tj. hemiju između nas četvorice.

 

Novinar emisije Bunt koja se emituje na televiziji RTS, Stefan Jovčić, rekao je da mu je velika čast što može da priča o ovako vrsnim muzičarima i o njihovom izdanju. „Album mi je od samog početka zvučao svetski. Možda „prepeglan“ produkcijski, za moja ukus, ali to nije oduzelo oni srž među svima vama kada stvarate i kada pravite to što ste napravili. Četiri elementa koji savršeno funkcionišu na jednom albumu od početka do kraja, od prve do poslednje stvari“ rekao je Jovčić i dodao: „Ja sam prošlog petka dobio ovaj album i od tada sam ga preslušao bezmalo 20 puta. Pokušavao sam da nađem zamerku. I onda sam shvatio da sam zamerku dobio posle prvog slušanja: nisam stavio na „repeat all“, pa se album završio. Svaka pesma je drugačija, ne može se staviti u jedan pravac, u jedan fazon, svaka pesma ima priču za sebe. Kada se album završio, ostavio je neku mračnu atmosferu, ali kao da ima svetla na kraju tunela…

 

Pevač Strahinja Cerovina objasnio je i kako je došlo do ovakvog naziva albuma: „Jedan od mojih drugara u Čačku ima na zidu sliku koja se zove Periferija ljudskosti. To je meni ostalo u pamćenju i hteo sam da to dočaram na svoj način. Umetnik je to dočarao slikom, a ja sam to uradio pesmom na ovom albumu.“ Cerovina je dodao i da su tekstovi pesama na ovom albumu vrlo direktni: „Perifeija ljudskosti omaž svemu onome što ne treba da radimo. Da treba da obratimo pažnju na svoje ponašanje, jer, periferija ljudskosti je nešto što sutra ostaje našoj deci. Same pesme vrlo slikovito to opisuju i vrlo jasno

 

Na omotu albuma je jedna devojčica koja je besna i drži čekić… ne bismo voleli da vidimo takvo lice u budućnosti naše dece“ zaključio je bend.

 

Svi su složni u konstataciji da će njihova muzika dobiti svoj pun oblik tek kada budu mogli da je podele uživo sa svojom publikom: „Gorimo da počnemo da sviramo i nadamo se da će se uskoro stvoriti prilika za to. Za nastupe spremamo zaista jedan ozbiljan audio vizuelni doživljaj.

 

Grupa BES promociju albuma nastavlja u svom gradu. Novosadska promocija zakazana je za petak, 15.oktobar u 20 sati u Shamrock Baru.

 

Album „Periferija ljudskosti“ dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.  

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!