Saturday, June 22, 2024
HomeBlueHladjenje sa stilom

Hladjenje sa stilom

Leto je vreme kada se notebook i netbook računari opasno zagrevaju zbog visokih spoljnih temperatura, pa nije na odmet razmisliti da im se obezbedi dodatno hlađenje u vidu postolja, koja ako zatreba uvek možete i poneti sa sobom. Logitech je na ovom polju aposlutno neprikosnoven i iz meseca u mesec nas obraduje najrazličitijim rešenjima, od onih pasivnih, bez prisustva ventilatora do vrhunskih aktivnih modela koja su u stanju da temperaturu vašeg mobilnog ljubimca obore i za desetak stepeni. Ekipa Urban portala je već imala priliku da vam nedavno predstavi jedan pasivan model koji se u međuvremenu pojavio u domaćim IT šopovima, a danas se družimo sa jednim laganim postoljem koje pored hlađenja ima i nekoliko korisnih funkcija.

Speaker Lapdesk N550 je moderno dizajnirano postolje napravljeno kombinacijom sunđerastih i platnenih materijala i vrhunske plastike. Sunđerasti materijal obavijen perforiranim platnom zamišljen je tako da fino prijanja na kolena, dok plastika sa gornjeg dela sprečava da notebook klizi po površini postolja. Lapdesk N550 je neverovatno lako postolje, koje možete uvek poneti sa sobom. Blago je uzvišeno u zadnjem delu tako da nudi i neki manji stepen ergonomije. Zbog ovakve konstrukcije ventilatori su izostali tako da je hlađenje notebooka prepušteno slobodnom toku vazduha. To znači da temperatura jednog prenosivog računara pri spoljnoj temepraturi od 35 do 36 stepeni može biti oborena za nekih 5 stepeni, što je sasvim pristojan rezultat. Prema specifikacijama proizvođača testirano postolje može da obezbedi korektno hlađenje svim notebook računarima do dijagonale od 14 inča, mada smo mišljenja da i rešenja sa većim dijagonalama mogu da prođu.

Ipak, ono što Lapdesk N550 čini posebnim jesu ugrađeni zvučnici koji obezbeđuju kristalno jasan zvuk gde god da se nađete. Male su snage, ali odlično rade posao. Sa računarom ugrađeni zvučnici komuniciraju preko USB 2.0 veze koja jeste malo “nestandardna” zbog toga što zauzima jedan USB port, međutim drugog rešenja nije bilo za dobijanje vrhunskog zvuka. Zbog svega što nudi ovaj model Lapdesk postolja prati prilično visoka cena, ali ko zna da ceni sve njegove prednosti, par hiljada dinara više ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem.

Cena (sa PDV-om): oko 6.500,00 dinara

Kontakt: Logitech, www.logitech.com

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!