Letovanje u Grčkoj 2020, Olimpska regija, Halkidiki, Tasos, Krf, Peloponez su neka od sjajnih letovališta koja ste želeli da posetite ove godine, a hotelska ponuda, vrhunska usluga i izuzetno pristupačne cene će mnogima od vas ispuniti očekivanja.

U mnogim agenicjama se trenutno mogu naći popusti koji nisu zanemarljivi, dok u pojedinim hotelima smeštaj za jedno ili dvoje dece je besplatan.

Naš tim koji redovno prati popuste u hotelima će se potruditi da Vam izvuče nek od zanimljivih hotela u kojima imate aktivne popuste. Za sada ćemo samo predstaviti neke od regija interesantnih u Grčkoj.

Letovanje na ostrvu Evia

Evia je ostrvo na čijem severu se prostire gusta šuma, centralnim delom ostrva dominiraju planine, dok je jug ravniji i pun maslinjaka. Letovanje na ostrvu Evia preporučujemo jer uzbudljivu prirodu dopunjuje divno Egejsko more i prelepe plaže, koje nisu preplavljene turistima, s obzirom da Evia još uvek nije toliko popularizovana destinacija.
Ekonomski, politički, administrativni i kulturni centar Evie je grad Halkida, koji se nalazi na zapadnom delu ostrva i uopravo ovde je most koji Eviu spaja sa kopnenim delom Grčke.

 

Letovanje Kavala

Kavala je kroz vekove je bila najveća trgovačka luka, značajna stanica na putevima raznih trgovina, najveća pijaca sveže morske ribe… Smatra se da je iz Kavale ili tu živi procentualno najveći broj bogatih Grka.

Glavni je grad prefekture Kavala i drugi grad po veličini u severnoj Grčkoj sa najvećom morskom lukom istočne Makedonije. Kulturne i istorijske vrednosti ovog grada uočljive su na svakom koraku. Grad je sagrađen u obliku amfiteatra, nad gradom dominira vizantijska tvrđava. Mnogobrojne uske ulice u starom gradu, raznovrsne taverne, spoj starog i modernog učiniće da svako pronađe svoje omiljeno mesto u ovom živopisnom gradu.  Od istorijskog nasleđa možete videti tvrđavu koja dominira iznad luke i odakle se pruža prelep pogled na luku i sam grad, i vijadukt koji se nalazi u neposrednoj blizini luke.

U Kavali možete da uživate i u raznovrsnom bogatom šopingu i  noćnom životu. Centar Kavale karakterišu brojne radnje i butici, lepo uređeni parkovi i trgovi, mnoštvo bašti i kafića. Blizu Kavale nalazi se i Tasos, do kojeg vozi trajekt iz luke Kavala ili luke Keramoti. Kavalu i okolinu karakteriše mnoštvo prelepih plaža sa ratličitim dubinama. Preporučujemo posetu Nea Iraklici, Nea Peramosu, Palju… U samoj Kavali postoje četiri plaže.

 

Letovanje na Skiatosu 2020

Skijatos, jedno od najpopularnijih grčkih ostrva idealno je za porodičan odmor, primamljivo mladima zbog dobrog provoda ali i starijima koji žele mir, tišinu i šetnju uz mirno more. Skijatos je malo ostrvo površine svega 50 km2. Ostvo Skiatos krije za svakoga po nešto.

Duž obale niže se 66 plaža, a najpoznatije među njima su Kukunarija i Lalarija. Skijatos laskavu poziciju duguje čarobno lepim plažama sa specifičnim zlatnim peskom i dosta prirodnog borovog hlada. Aduti su i glavni grad koji je centar uzbudljivog noćnog života, ali i izuzetno dobra atmosfera na celom ostrvu. Mondenski predstavnik grčke obale očaraće vas na svakom koraku, a tokom letovanja celo ostrvo možete upoznati brzo i lako.

 

Ostrvo Santorini supermodel grčkih ostrva

Santorini očarava svojim raznobojnim stenama koje se uzdižu iz mora, prepoznatljiv je po kućama bele boje, zapanjujućim panoramama, romantičnim zalascima sunca, vulkansko pešanim plažama…
Onda ni ne čudi što Santorini godišnje poseti preko 1,5 miliona turista

Santorini je deo ostrvske grupe Kikaldi, nalazi se u Egejskom moru, negde na polovini puta između Atine i Krita. Pre nekoliko hiljada godina, ostrvo je pogodila velika vulkanska erupcija koja je prouzrokovala da centar ostrva potone, ostavljajući iza sebe krater sa visokim liticama, koji je danas zaštitni znak Santorinija!

Odmarališta istočne obale, kao što su Kamari i Perisa, imaju tradicionalnije ponude za odmor, posetioci ovde mogu uživati u sunčanim plažama, vodenim sportovima, barovima, šetalištima… Plaže istočne obale su obložene crnim peskom, a na južnoj obali, nalazi se niz plaža prepoznatljivih po raznobojnim peščanim plažama,a dramatična Crvena plaža je omiljena kod posetilaca. Unutrašnjost ostrva dominira vinogradima i tradicionalnim selima koja vam omogućavaju da uživate u mirnijoj atmosferi – van turističke gužve.

 

Još neka od interesantnih mesta ćemo Vam predstaviti u narednim danima