Thursday, June 13, 2024
HomeRedLjubav & SeksHrana kao afodizijak

Hrana kao afodizijak

Mnogi od nas još uvek ne shvataju seksualnu stranu hrane, mada su hrana i seks povezani kroz celu ljudsku istoriju. Stara poslovica kaže „ put do muškarčevog srca, vodi preko njegovog stomaka“.

Kroz ljudsku istoriju su se mnoge stvari a naročito hrana doživljavale kao afrodizijak. Afrodizijaci su hrana, piće, miris, raznorazni stimulansi, koji mogu podići i stimulisati seksualnu želju. Nauka kao direktnu pomoć priznaje samo tablete poput viagre i slične, sintetičke stvari.

Recepti koji podižu libido dobro se čuvaju već hiljadu godina, a legenda o hrani i biljkama kao moćnim afrodizijacima intrigiraju čovečanstvo oduvek. U Evropi su do 18. veka isprobavani recepti doktora Galena. On je u svojim knjigama tvrdio da hrana sa svojstvima afrodizijaka mora biti topla i vlažna. U njegovim receptima glavnu ulogu su imali začini, naročito feferone i ljuta paprika.

U današnje vreme, afrodizijakom se smatra svaka stvar ili namirnica koja podiže seksualnu želju i funkciju. Jedna od poznatijih namirnica koja ima afrodizijačko sredstvo jeste čokolada.

Čokolada

Za neke od nas nema senzualnijeg mirisa od mirisa istopljene čokolade. Ona sadrži stimulans feniletilamina, a neki naučnici ga smatraju hemikalijom ljubavi. Čokolada, tj. kakao, jača mišiće i živce, vraća energiju I potstiče produkciju polnih hormona. Čokolada je prava ljubavna bomba.

Ljubavni rezanci

Hrana bogata ugljenim hidratima, kao što su testenina, pirinač ili krompir, pravi je melem za napete živce, podstiče hormone sreće, serotonina, koji brzo podiže raspoloženje i vraća energiju.

Salate

Povrće je dobar saveznik u ljubavi- celer, paradjz, šargarepa utiču na cirkulaciju i pomažu lučenje testosterone, muškog hormona koji se aktivira u procesu seksualnog uzbuđenja.

Šnicle za libido

Meso samo po sebi nije jak afrodizijak, ali postiče ljubavni adut ako se oplemeni sastojcima s afrodizijačkim svojstvima kao što su šafran, muskantni oraščić. Evo jednog primera, uzmite junetinu koja je bogata cinkom, I zasigurno ćete podići libido kod mučkarca.

Orasi

Jedna od dobitnih kombinacija su svakako med i orasi. Orah osobađa telo negativnih otrova, a med ubrzava metabolizam. Međutim, i ostalo koštunasto voće je bogato vitaminom E, koji utiče na funkciju polnih organa. Pored ovoga orasi, badem, lešnik se u kineskoj medicine koriste za lečenje impotencije.

Alkohol

Klasični afrodizijak je alcohol. On znatno utiče, na pojačavanje polnih nagona, ali takođe ne pruža garanciju da će pojačati polnu moć.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!