Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueJoš jedan izazov za reditelje

Još jedan izazov za reditelje

Komedija, drama, triler ili akcija – na vama je da odaberete žanr, okupite ekipu i napravite najbolji rimejk omiljenog filma u trajanju od  jednog minuta, jer film može da stane u 60 sekundi!

A upravo takav film će vam omogućiti učešće u tradicionalnom konkursu Jameson viskija, J Factory – Film za 60 sekundi, koji se ove godine održava u Srbiji četvrti put za redom.

Kada vidite kadrove zadimljene detektivske kancelarije, ogorčenu suprugu i tajni film njenog životnog saputnika, možda dobijete inspiraciju. Ne, nije u pitanju skrivena afera već duhovit najavni film za konkurs J Factory – Film za 60 sekundi koji prikazuje članove žirija, čuvene glumce Anicu Dobru i Gordana Kičića koji na sebi svojstven i krajnje jedinstven način predstavljaju pravila takmičenja i pozivaju sve ljubitelje kinematografije da se prijave.

Kao i prethodnih godina, konkurs J Factory – Film za 60 sekundi pružuće svim ljubiteljima kinematografije šansu da se oprobaju kao režiseri snimanjem jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma. Pokažite nam svoj talenat i kreativnost, a J Factory pruža priliku najboljima da, pored toga što će se dobro zabaviti snimajući scene iz svojih omiljenih filmova, postanu učesnici prestižnog filmskog festivala  Jameson Empire Awards u Londonu.
Učesnici imaju kreativnu slobodu da izaberu bilo koji film ili scenu iz filma i snime rimejk izabranog ostvarenja uz samo jedno pravilo – da traje 60 sekundi, kako i sam naziv konkursa kaže. Stručni žiri će, od svih pristiglih filmova, izabrati prva tri mesta u dve kategorije: domaći i strani film. Pored glavne nagrade stručnog žirija, prijavljeni filmovi boriće se za specijalne nagrade publike, a glasove će prikupljati putem sajta Jameson viskija www.j-factory.rs i Jameson Srbija Facebook strane.
Učesnici mogu praviti obrade kako domaćih, tako i stranih kultnih filmova, dok u konkurenciju za glavnu nagradu ulaze isključivo obrade stranih filmova.  Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je put u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i poklon paket Jameson irskog viskija.
Glasanje će trajati do kraja januara 2015. godine kada će, na specijalnom događaju, biti proglašen pobednik takmičenja koji dobija jedinstvenu priliku da otputuje u London i takmiči se u konkurenciji sa još dvadesetoro finalista za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2015. godine.

Jameson je irski viski broj 1 u svetu, sa tradicijom proizvodnje 230 godina, prolazi krozdestilaciju tri puta, i to je ono što mu daje izvanrednu pitkost  ( dva puta pitikiji) i čini ga drugačijim od ostalih viskija, koji obično prolaze destilaciju jednom ili dva puta.

Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podelite sa drugima!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!