Monday, February 26, 2024
HomeRedLjubav & SeksKad su žene najseksepilnije?

Kad su žene najseksepilnije?

Naučnici tvrde da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. godini, da misle da su najlepše utorkom.
Poznato je da je malo koja žena apsolutno zadovoljna sobom. Uvek postoji neki deo tela koji joj se ne dopada, volela bi da ima duže noge, veće grudi, bujniju kosu… Ali, da li znate kada je žena najzadovoljnija sobom? Šta to utiče na to da se ona sa ponosom pogleda u ogledalo?
Naučnici tvrde da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. godini, da misle da su najlepše utorkom, kao i da su sklone da sebe smatraju najseksepilnijim u maju i septembru!
Naime, istraživanja koja su dovela do ovih otkrića obavljena su na nekoliko hiljada žena, a stručnjaci tvrde da ih je iznenadilo da je većina ispitanica imala iste rezultate, što je kod žena prilično retko. “Kod njih se obično sve svodi na to kako su raspoložene, pa je bilo slučajeva da ispitanice potpuno drugačije odgovaraju na ista pitanja i zadatke, u zavisnosti od raspoloženja, vremena, ciklusa, odnosa sa dečkom ili mužem…”, kaže vođa istraživanja.
Činjenicu da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. naučnici tumače time da su “prešle granicu zrelosti”, odnosno da su konačno prihvatile svoje telo i da im više nije najvažnije da budu lepe na plaži ili da se dopadnu muškarcima.
U tim godinama većina žena već ima karijeru, brak, decu ili ozbiljnu vezu, pa nauče da je zadovoljstvo samo u njima samima, a ne u onome kako ih drugi vide ili doživljavaju.
Utorak je dan kada misle da su najlepše zato što ih prođe “mrzovolja ponedeljka”, a još uvek su dovoljno “sveže” i imaju snage da se doteruju, dok je seksepil u maju i septembru objašnjen spoljnim temperaturama.
Naime, mesec maj obično donosi prve lepe dane, što utiče na žensko samopouzdanje, koje je na vrhuncu tokom leta, da bi u avgustu počelo da pada, što zbog vrućine, što zbog umora.
U septembru dolazi novi talas “osveženja”, i u temperaturi, ali i u ženskoj psihi. Više nije tako toplo, prošli su planovi i gužva oko odmora, pa se žene “smiruju”, posvećuju sebi i svojim zadovoljstvima, što za rezultat ima da su sebi lepše!
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!