Monday, May 20, 2024
HomeBlueNajsvestraniji štampači iz Epsona za izvanredne fotografije i tekstualna dokumenta

Najsvestraniji štampači iz Epsona za izvanredne fotografije i tekstualna dokumenta

Epson predstavlja novu seriju kompaktnih kućnih inkdžet štampača koji poseduju nove karakteristike za funkcionalnije štampanje kod kuće. Serija Expression Premium je idealna za zahtevna kućna okruženja gde se želi vrhunski kvalitet fotografija i dokumenata, a može se pohvaliti sledećim karakteristikama

  • Nova Claria Premium mastila u pet boja  za izvanredne glossy fotografije i jasan tekst
  • Kompaktne dimenzije – 40% manji od prethodnih modela
  • Motorizovana kontrolna tabla i nosač za papir
  • Ekran dijagonale 8.8cm, osetljiv na dodir, sa interaktivnim menijem koji je jednostavan za korišćenje3
  • Unapređen Epson Connect servis sa novim Remote Print Driver i Scan-to-Cloud opcijama
  • Automatsko Wi-Fi podešavanje i direktna Wi-Fi konektivnost5
  • Fleksibino upravljanje medijima sa specijalitovanim otvorom sa zadnje strane, dvojnim fiokama za papir i dvostranim štampanjem
  • Štampanje na CD i DVD medijima.

Epsonova Claria Premium mastila kombinuju pigmentna crna i brzosušeća cijan, magenta, žuta i crna. To znači da pored štampanja postojanih tekstualnih dolumenata, ova mastila daju izvanredne glossy fotografije sa oštrim detaljima, intenzivnim crnim tonovima i živim bojama.
Ovi modeli takođe poseduju motorizovanu kontrolnu tablu i nosač za papir, koji se automatski otvara pre štampanja tako da sve što korisnici mogu da urade jeste da pokupe odštampano.
Svi štampači iz Expression Premium serije omogućavaju udaljeno štampanje zahvaljujući servisu Epson Connect  (sa funkcijama Epson iPrint, Epson Email Print, Remote Print Driver i Scan-to-Cloud). Ovaj servis dozvoljava korisnicima da štampaju bežično sa pametnih telefona i tablet računara korišćenjem Epson iPrint aplikacije, kao i da štampaju bilo gde da se nalaze u svetu, slanjem mejla direktno na jedinstvenu mejl adresu štampača. Remote Print Driver korisnicima pruža veliku fleksibilnost da prilagode štampanje preko drajvera na računaru pre slanja na štampu. Scan-to-Cloud omogućava korisnicima da čuvaju i dele skenirana dokumenta direktno u Cloud servisu, i pošalju na bilo koju mejl adresu ili drugi štampač koji koristi Epson Connect.
Štampači takođe dolaze sa podrškom za Google Cloud Print i Apple AirPrint.
Sa automatskim Wi-Fi podešavanjem, korisnici ne moraju da znaju svoja mrežna podešavanja, niti da povezuju štampač preko USB kabla tokom inicijalnog podešavanja, budući da štampač automatski pronalazi relevantna podešavanja za konekciju direktno sa ostalim Wi-Fi uređajima, bez potrebe za bežičnim stanicama kao što je ruter.
Ovi štampači nude veliku fleksibilnost kada je u pitanju korišćenja medija zahvaljujući posebnoj fioci za medije koja se nalazi sa zadnje stranje koja omogućava štampanje na karticama i teškim foto-papirima, a poseduje i dve fioke za papir sa prednje strane koje olakšavaju prebacivanje sa foto-papira na A4 formate. Dodatno, ovi štampači poseduju opciju dvostranog štampanja, dok XP-800 takođe poseduje dupleks ADF za dvostrano skeniranje, kopiranje i slanje faksa. Svi štampači iz ove serije omogućavaju korisnicima da štampaju direkno na odgovarajuće CD i DVD medije.
Katarina Cimerman, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavila je: “Ovi štampači poseduju najnovije karakteristike koje su dizajnirane tako da korisnicima ponude savršeni kućni štampač za bilo šta što treba odštampati: bilo da je to kreiranje porodičnih foto-albuma, kopiranje bitnih dokumenata za domaćinstvo ili povremen rad od kuće. Zadovoljni smo što možemo da ponudimo sasvim novu seriju štampača i mastila koja odgovaraju na potrebe korisnika i poboljšavaju njihovo iskustvo sa štampanjem.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!