Monday, February 26, 2024
HomeGreenZašto je posao (ipak) dobar za vas?

Zašto je posao (ipak) dobar za vas?

Uz brojne vesti koje povezuju radno okruženje sa lošim zdravljem, ponekad je teško prepoznati dobre strane stalnog zaposlenja.
Kad je reč o zdravlju, posao obično ima lošu reputaciju – vezuje se za razne probleme od prekomernog sedenja ili poremećenog sna usled rada po smenama, ali novo istraživanje koje je sprovelo britansko Ministarstvo za rad i penzije pokazalo je da se zaposleni manje razboljevaju, imaju manji rizik od hroničnih bolesti, manje su šanse da će patiti od mentalnih bolesti i, sve u svemu, imaju nižu stopu smrtnosti.
Naravno, ovde je reč o „dobrim” poslovima, sa solidnom platom, redovnim godišnjim odmorom, razumnim radnim vremeon i osećajem zadovoljstva i pripadnosti.
Oni koji imaju dobar odnos sa kolegama žive duže, pokazalo je istraživanje. Osećaj pripadnosti nekoj grupi je društvena “sigurnosna mreža” koja je povezana sa dužim životnim vekom.
Takođe, posao vam pomaže da se osećate korisnim. Neka istraživanja pokazuju da je sve veći broj ljudi koji odlučuju da rade i duboko u starosti jer imaju razlog da ujutru ustanu iz kreveta. To vašem životu daje smisao.
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!