Thursday, June 13, 2024
HomeRedLjubav & SeksKako da prebolite raskid

Kako da prebolite raskid

Nije lako videti bivšeg partnera u novoj ljubavi ubrzo nakon raskida. Ustvari, baš je gadno! Da ne pominjemo da vam se stalno javlja pitanje: „Kako je mogao da se oporavi tako brzo?”

Pa, to je način na koji muškarci prebole raskide. Jedno istraživanje rađeno na Univerzitetu u Teksasu je pokazalo da je moguće da će muškarci počiniti prevaru malo pre raskida, i iako nema čvrstih dokaza za to, najverovatnije će se upustiti u seksualnu vezu nakon raskida.

Ovo možda izgleda kao da muškarci brže prebole vezu i nastave dalje, ali njihovo ponašanje ne mora obavezno da se poklapa sa njihovim emocionalnim stanjem. Štaviše, ovo je vrlo „gadan” način da se oporave od veze po rečima dr Vorena Farela, autora knjiga „Zašto su muškarci takvi” i „Žene ne mogu da provale ono što muškarci ne kažu”.

„Oporavak od raskida često vodi muškarce do privremenog rešenja, ali to nije dobro na duge staze i za pravo vezivanje”, kaže Farel, i dodaje da je verovatnoća da muškarci izvrše samoubistvo posle razvoda 10 puta veća veća nego kod žena.

Ali, evo nekih saveta koje žene mogu da „pokupe” od muškaraca nakon raskida.

1. Ne ogovarajte previše bivšeg

„To ne znači da ne treba nikad da se požalite na bivšeg dečka ili na način na koji ste raskinuli, ali neka to ne traje duže od dve ili tri nedelje. Nije dobro ako preterate jer će vas to učiniti ciničnim, ljutim i ogorčenim, a kada upoznate novog muškarca oni će to prepoznati u vama,” objašnjava dr Farel.

Razmislite: Da li ste ikada čuli Breda Pita kako priča loše o Dženifer Aniston? S druge strane, Džen je javno izgovorila par „izabranih reči” o Bredu, i tabloidi su je učinili tužnom usamljenom devojkom čiji je svaki korak pokušaj da vrati bivšeg dečka.

2. Tražite savet

Razlog uspeha filma „He’s Just Not That Into You”? Iskrenost jednog muškarca. „Pozovite muškarca kome verujete i recite mu da ćete mu platiti večeru jer želite iskren savet od njega,” preoručuje dr Farel. Kažite mu da ne želite da vas umiri, već da vam pomogne da napredujete. Pobrinite se da taj muškarac ne gaji romantična osećanja prema vama jer će vam reći sve sem istinu.

Takođe, samim tim što ste žena imate prednost nad muškarcima tokom raskida. Kada je u pitanju stres, žene uglavnom imaju veću podršku društva i prijatelja nego muškarci.

Muškarci se uglavnom oslanjaju na svoje supruge ili partnere za podršku i zbog toga više pate i razboljevaju se kada su sami.

3. Vratite se u igru

Možda ne želite da izađete sa dva dečka iste nedelje nakon raskida, ali je važno da se pokrenete čim budete spremni. „Tradicionalna žena, naročito ukoliko je povređena, čeka muškarca da je pozove da izađu”, kaže dr Farel. Umesto da čekate, iskoristite svoje pravo da pravite izbore. Izađite u bar, knjižaru, bilo gde i imaćete više opcija.

Pogledajte sve moguće kandidate i preuzmite odgovornost za one koji su po vama najbolji. Kada vidite nekoga ko vam se dopada, ne plašite se da mu priđete. Najgore što može da vam se desi je da vas odbije – ali vi ste već prošli kroz to! I znate da to nije smak sveta.

Dobra vest je da ste uspeli da izvučete pouku iz vaše poslednje veze, a tako bolje znate i koja će vam osoba više odgovarati.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!