Wednesday, June 19, 2024
HomeRedLjubav & SeksKako prepoznati budućeg - bivšeg supruga?!

Kako prepoznati budućeg – bivšeg supruga?!

Znate da je ono što vaš partner radi pogrešno, ali svejedno njegove postupke pokušavate da opravdate i učinite logičnim? Debra Vajner to naziva racionalizacijom, a najbolji način da izbegnete razvod je da je osvestite.

Debra Vajner, autorka knjige “How to Recognize Your Future Ex-Husband”, na svom blogu u “The Huffington Postu” objašnjava koliko je racionalizacija opasna i na koji način može da opstruira prepoznavanje ranih znakova problema u vezi.
Tri ključna područja u kojima racionalizacija najčešće dolazi do izražaja
Bes
Čovek koji je često ljut i to pokazuje već na samom početku veze, mogao bi biti emocionalno nestabilan. Zbog njegovog besa se možemo osećati manje vrednima, a intimnost je često ograničena. Prava intimnost je u osećaju poverenja i sigurnosti, što je nemoguće doživeti s nekim ko je stalno ljut. Bes ni u kojem slučaju ne bi trebao da bude prva reakcija na problem. Ako vam pokuša da objasni da je to što lako plane zapravo odraz njegove bliskosti, jer pred vama može biti onakav kakav je zaista – bežite, on je sigurno bivši suprug.
Granice
Iako je priroda romanse u rušenju granica (dvoje postaje jedno), jako je važno postaviti ih na samom početku jer ćete tako postaviti zdravije temelje za vezu. Naprimer, ako ona ne voli da joj se prčka po tanjiru i uzima hrana ili pije iz njene čaše, a on to uprkos njenom ljubaznom upozorenju i dalje radi, moglo bi doći do problema. Ne zato što je to najgora stvar na svetu, nego zato što to znači da nije ispoštovao njenu molbu i tako joj zapravo pokazao da je ne poštuje. Ako vas ne poštuje, on će vrlo verovatno biti bivši suprug.
Novac
U našoj kulturi novac je kodna reč za ljubav i moć, a bogatstvu se često klanjamo zanemarujući karakter osobe koja ga poseduje. Bogati znaju da budu škrti, a često i emocionalno nedostupni. Ono što je na početku podnošljivo, postaće predmet sukoba u budućnosti. Druga strana je kupovanje poklona i pokazivanje. Skupoceni nakit na trećem sastanku je znak za alarm. Opet, nemojte racionalizovati da je on samo darežljiva osoba. Zasipanje sitnicama i skupim večerama više govori o njemu i onome što njemu treba da bi se osećao dobro. To je znak da se tu krije prilična količina narcizma – definitivno znak ‘bivšeg’.
Ako ste razvedene ili razočarane u ljubav, važno je da shvatite kako i zašto lako možete podleći racionalizaciji. Svesnost je u tom slučaju sve i brzo ćete moći da vidite neproduktivne obrasce ponašanja.
Vežbica
Ako na prvom sastanku kaže nešto poput: ‘Šta misliš, hoće li deca imati tvoje ili moje oči’, budite sigurne – to je vaš budući bivši suprug, uverena je Vajnerova.
Izvor: Lepota i zdravlje, www.lepotaizdravlje.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!