Monday, May 20, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaKrastavcom protiv podočnjaka

Krastavcom protiv podočnjaka

Jeste li se ikada ujutro probudili s natečenim očima i tamnim krugovima ispod njih? Sigurno znate o čemu pričamo… Podočnjaci i natečenost mogu biti posledica stresa, umora, iscrpljenosti, ali i starenja. Srećom, postoje načini da ublažite podočnjake bez odlaska estetskom hirurgu i bez skupih krema.

SPAVAJTE DOVOLJNO
Ne ostajte budni do kasno u noć i spavajte najmanje osam sati dnevno. Spavanje nije zdravo samo za oči već i za ceo organizam.
STARI DOBRI KRASTAVAC
Krastavci su nezamenljivi u lečenju nateklih očiju, mnogo bolji od bilo koje kreme.
Zato ih uvek imate u frižideru. Narežite krastavac na okrugle kriške i držite ih na očima oko 15 minuta svako jutro. Jabuke i krompir mogu se koristiti kao alternativa krastavcu.
MASAŽA ULJEM
Masirajte područje oko očiju bademovim ili maslinovim uljem. To vraća elastičnost koži i smanjuje pojavu sitnih bora. Maslinovo ulje je dobro i za negu trepavica. Produžava ih više od bilo koje maskare na tržištu.
ČAJ JE REŠENJE
Hladna vrećica zelenog čaja ili onog od kamilice idealna je dopuna tretmanu sa krastavcima. Držite ih 15 minuta odmah pošto ste skinuli krastavce.
LEDENA TERAPIJA
Tretman ledom odličan je protiv podbulosti. Uzmite nekoliko kockica leda, zamotajte ih u krpu i stavite na oči. Držite 10-15 minuta.
NIŠTA BEZ VITAMINA
Jedite hranu bogatu vitaminom A. Ne samo da će vam poboljšati vid već će delovati povoljno na celokupno zdravlje vaših očiju. Pijte sok od brusnice ili mladog ječma sve dok otoci ne splasnu, a podbulost ne nestane.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!