Sunday, June 16, 2024
HomeRedLjubav & SeksKako pronaći više vremena za seks

Kako pronaći više vremena za seks

Dnevne obaveze seksualni život lako stavljaju na poslednje mesto. Ali, postoji par trikova pomoću kojih sebi možete da pomognete da više uživate.
Uz svakodnevne aktivnosti, posao i porodicu, parovi sve teže nalaze vremena za intimu. Seksualni edukator Kori Silverberg, dao je nekoliko predloga koji će pomoći parovima da nađu više vremena i volje za seks.

Budite precizni

Seks je toliko uopštena reč da raznim ljudima predstavlja različite stvari. Zapitajte šta zapravo želite? Da li je to više maženja, više orgazama, zadovoljstva ili samo vremena s partnerom?

Kada otkrijete tačno što želite, tada možete konstruktivno da razgovarate s drugom stranom i ostvarite svoje želje.

Budite obzirni

Razgovarajte s partnerom o željama koje imate. Budite iskreni i recite da li volite više oralni seks, samo seks, eksperimentisanje s raznim pomagalima, više grubosti ili nešto drugo.
U ovakvom razgovoru morate imati na umu da je vrlo važan način na koji ste nešto rekli. To znači da birate reči kako se druga polovina ne bi osećala posramljeno ili pod pritiskom da mora da vas zadovolji iako se s tim ne slaže.

U razgovorima o seksu, kaže Kori Silverberg, nemojte zaboraviti na ljubav, brižnost i podršku. Podsetite se na neka starija vremena kada ste češće bili intimni i primera radi izležavali se goli subotom ujutro….

Promene su neizbežne

Puno energije izgubićete svakog dana samo na osnovne aktivnosti. Upamtite da se partner nalazi u istoj situaciji Stoga ne čudi da ćete ponekad vi imati više snage i želje za seksom, a ponekad druga strana. Takođe, seks u 30-tima nije isti kao seks u 20-tima ili 50-tima. On se uvek menja. Ono što volite sada možda vam se neće svideti već za pola godine. Seks se menja kao i ostale stvari u životu, objašnjava Silverberg.

Budite otvoreni prema novim stvarima

Ponekad je jedini put do češćeg seksa otvoriti prozore i izbaciti sve konvencionalne stavove kroz njih. ‘Seks je i romansa i razgovor, odnos i zajednički orgazam na kraju’, kaže Silverberg i dodaje da moramo partneru dati do znanja ako nam nešto od ovoga nedostaje. Ako taj dan nemate sat i po vremena za seks, imate pet minuta za “jedan na brzaka”. Iako će u brzom odnosu verovatno samo jedan partner dostići vrhunac, drugi put neka bude obrnuto i sve će biti u redu.

Zabavite se i sami

Silverberg savetuje da ponekad zaigrate solo jer su orgazmi dobri za vas. Uostalom vi najbolje znate šta vas pali i brzo ćete sebe dovesti u stanje potpunog zadovoljstva.

Ponekad je potrebno više truda

Možda se nećete uvek osećati kao da ste usred sjajnog vatrometa ili će trajati prekratko, ali i ta kratka povezanost s partnerom podsetiće vas na vezu koju imate s voljenom osobom.

Razgovarajte sa stručnjacima

U trenutku kada osetite da više niste povezani s partnerom i ne vidi se izlaz, potražite stručnu pomoć.

‘Ljudi se ponekad loše osećaju i neprijatno im je da traže pomoć stručnjaka, ali nedostatak seksa dovodi do ozbiljnih problema u vezi’, rekao je Silverberg, koji preporučuje da se prepustite u ruke stručnjaka ukoliko više nemate niti jednu ideju kako da pomognete sebi i svom partneru.

U seksu nema takmičenja

Seks je statusni simbol baš poput kuće, karijere ili dobrog automobila. Parovi često osećaju pritisak da moraju da imaju savršen život u svakom pogledu pa i savršen seks.

A koga zapravo brine šta se događa u vašoj spavaćoj sobi? Radite ono što vama odgovara, kada vam odgovara i bićete srećniji.

Izovr: Lepota i zdravlje, www.lepotaizdravlje.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!