Friday, July 19, 2024
HomeBlueMali, al brz

Mali, al brz

SSD diskovi su definitivno osvojili svet donoseći neverovatne brzinske karakteristike desktop i notebook računarima. Međutim, njihove cene i dalje nisu konkurentne (gledano po gigabajtu skladišnog prostora), tako da se većina korisnika još uvek odlučuje za ulaganje u klasične čvrste diskove. Sa druge strane konstantna obaranja cena NAND fleš čipova povlače sa sobom i pad cena SSD drajvova, naročito onih malog kapaciteta, čija namena nije skladišnog tipa već su isključivo rezervisani za instalaciju Operativnog sistema.

Kingston kao vodeći brend u ovoj oblasti još pre par godina je krenuo sa proizvodnjom SSD-ova u kapacitetima od 32GB i 64GB, a danas u svom portfoliju ima nekoliko sjajnih modela među kojima se posebno izdvaja SSDNow V100 32GB.

Ovaj drajv je specifičan po tome što koristi ultra brze NAND fleš čipove sa kojima ostvaruje brzine transfera podataka od 160MB/sec. – za čitanje, odnosno 70MB/sec, kada je reč o upisu informacija na memorijske pločice. Sva elektronika i memorije su upakovani u 2.5-inčno kućište koje je jednostavno za montažu. Krajnjem kupcu u tome mu dosta pomaže i sjajan prateći paket opreme, kao i odlično odrađeno slikovno uputstvo.

Kingston SSDNow V100 32GB za komunikaciju sa računarima koristi SATA kontroler i podržan je od strane svih aktuelnih tehnologija od kojih se posebno izdvajaju TRIM i S.M.A.R.T. Cenovno gledano sjajno je pozicioniran i u ovom momentu nema konkurenta na tržištu, zbog čega od nas i dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 6.435,00 dinara

Kontakt: Kingston, www.kingston.com/europe

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!