Sunday, June 16, 2024
HomeArt ShowKnjigaKnjiga Vladana Stanojevića „Kako se Krem istopio“ je neizbežno štivo

Knjiga Vladana Stanojevića „Kako se Krem istopio“ je neizbežno štivo

Knjiga Vladana Stanojevića „Kako se Krem istopio“ je neizbežno štivo za sve zaljubljenike u muziku grupe Cream.

Knjiga „Kako se Krem istopio“  je posveta generaciji koja se na rokenrol „navukla“ u šezdesetim godinama prošlog veka. Opisuje razvojni put grupe, od malih londonskih klubova do dugih, pre svega američkih turneja na kojima su nastupali u najpoznatijim dvoranama širom Amerike, a čije je finale bilo u londonskom Rojal Albert Holu.

Osvrće se i na uzajamne, jako nestabilne odnose između članova grupe koji su na kraju i doveli do toga da je „Krem morao da se istopi“.

Iako je trajala samo nešto duže od dve godine, grupa Cream ostavila je nemerljiv doprinos rokenrolu. Pre svega zahvaljujući individualnim sposobnostima, inventivnosti ali više od svega novinama koje su uneli u pristupu i izvođenju svoje muzike. 

 

Na promociji će govoriti autor Vladan Stanojević, Srđan Stojanović (direktor Instituta za savremenu muziku), Vladimir Janković Džet (muzičar i radio voditelj) i Vladimir Stakić (novinar i kritičar).

 

Knjiga je objavljena za podetiketu Multimedia Music – Multimedia Books  u saradnji sa “Institutom za Savremenu muziku”. Dostupna je na prodajnim mestima Multimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!