Thursday, July 18, 2024
HomeGreenKompanija Hemofarm u akciji „Drvo za Beograd”

Kompanija Hemofarm u akciji „Drvo za Beograd”

Zalažući se za održive vrednosti i ideje, zaposleni u kompaniji Hemofarm podržali su akciju „Drvo za Beograd” sađenjem šest sadnica na desnoj obali reke Save. Ovom prilikom su zajedno sa predstavnicima više od 30 kompanija članica Nemačko–srpske privredne komore poslali jasnu poruku da je kroz preuzimanje pojedinačne odgovornosti moguće napraviti značajan iskorak u borbi za zdravu životnu sredinu kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

„Iz godine u godinu trudimo se da svojim primerom inspirišemo druge kompanije ali i pojedince kako bismo ih podstakli da više razmišljaju o sopstvenom uticaju na okruženje. Za nas održivi razvoj nije samo floskula, već je reč o putokazu za zdravu i sigurniju budućnost”, naveo je Dušan Stojaković, menadžer za održivi razvoj i korporativni marketing u Hemofarmu.

Prema njegovim rečima, posvećenost Hemofarma ostvarivanju globalnih ciljeva održivog razvoja deo je suštinskih napora kompanije da doprinese boljem društvu i okruženju.

„Uzimajući u obzir činjenicu da Hemofarm na ovim prostorima brine o zdravlju ljudi već više od 60 godina, odlučili smo da ovu aktivnost u organizaciji AHK-a iskoristimo za sađenje šest sadnica, simbolično birajući po jednu za svaku deceniju uspešnog poslovanja naše kompanije”, dodao je Dušan, ističući da su se akciji pridružile njegove kolege iz različitih sektora u Hemofarmu – marketinga i prodaje, nabavke i komunikacija.

Akciju „Drvo za Beograd”, čija je osnovna ideja podizanje svesti o zaštiti životne sredine i važnosti svakog pojedinačnog doprinosa, organizovala je Nemačko – srpska privredna komora (AHK) u saradnji sa Gradom Beogradom i JKP „Zelenilo – Beograd”. Tokom jednočasovnog programa uspešno je zasađeno ukupno 329 sadnica.

 

Izvor: Hemofarm

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!