POTREBNO JE: 2 kašike maslinovog ulja, sitno seckan praziluk, 440 g paradajza iz konzerve, 2 kašike soka od paradajza, 500 g račića, 250 g lignji, 15 listića testa za lazanje, 125 g iseckane mocarele
PRIPREMA
Na malo ulja propržite praziluk, u tiganj dodajte paradajz i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Tada spustite račiće i lignje, pa dinstajte na tihoj vatri još pet minuta. U ključaloj vodi kuvajte lazanje dok ne omekšaju. Potom ih stavite u veliku činiju sa hladnom vodom. U vatrostalnu činiju poređajte lazanje i sipajte trećinu sosa s morskim plodovima. Preko stavite drugi red kora, na njega sipajte drugu trećinu sosa i na vrh stavite još jedan red kora. Premažite lazanje preostalom trećinom sosa i narendajte mocarelu. Pecite 40 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena