Thursday, July 18, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaLepe i pune usne zauvek

Lepe i pune usne zauvek

Nega usana treba da se uvrsti u svakodnevnu rutinu, isto kao skidanje šminke pre spavanja ili hidriranje kože. Usne nisu samo osetljive, već su I deo lica koji će ljudi najpre uočiti na vama…

Sočne usne su zaštitni znak lepote, čak i ako vam ih je podarila priroda, velika je verovatnoća da će splasnuti godinama. Tonus mišića I gubitak kolagena odgovorni su za ovaj efekat i pojavu prvih linija iznad gornje usne…

One su deo tela koji među prvima pokazuje znake starenja jer je koža na njima tanka, i konstantno je izložena spoljnim uticajima. Zato postoji mnogo načina da sačuvate njihovu lepotu…

Negujte ih. Ne dozvolite da ispucaju. Najčešći uzroci pucanja usana su promena klime, nedostatak vitamina, dehidratacija. Kako biste sprečili ovu pojavu redovno koristite balsam za usne, grožđene masti. Izaberite one koji ne sadrže alcohol, kiseline ili konzervanse jer I ovi sastojci doprinose njihovom isušivanju. Koristite preparate prirodnog porekla posebno za zaštitu usana od suvog vazduha, hladnoće i sunčevog zračenja. Povremeno im priuštite piling kako biste podmladili površinski sloj.

Održite ih mladim. Koža vaših usana je ranjiva i može vrlo brzo da pokaže znake starenja. Ona ne sadrži skoro uopšte melanina, prirodnog zaštitnog faktora. Ovo znači da su usne sklone opekotinama i da im je potrebna dodatna zaštita. Jednostavan savet kupite posebne zaštitne kreme za usne.

Dobra sredstva za negu usana sadrže vazelin, vosak, biljna ulja, vitamin A, koji vlaži i omekšava kožu usana, vitamin E, koji neutralizuje slobodne radikale, pantenol, neophodan za regeneraciju kože.

Pijte puno vode kako bi usne imale dovoljno vlage. Optimalnom hidratacijom sprečavate isušivanje, ispucale i oštećene usne uz optimalno prirodni efekat povećanja.

Ostavite se grickanja, oblizivanja i sličnih nezdravih navika kada su vaše usne u pitanju. Stalni pritisak može izazvati oštećenja u vidu ispucale kože ili ranica na usnama.

Nekoliko trikova

– Sjajni karmin napraviće vaše usne punijim
– koristite olovku za usne. Stavite je na sopljnu liniju usana ako imate tanke usne ili na unutrašnju ako su vam debele.
– Smešite se. Osmeh je jedan od najboljih tretmana za njih!!
– Neka deo jutarnjeg rituala postane i četkanje usana mekom četkicom ili vlažnim peškirom. Nakon toga, nanesite balzam i sačekajte par minuta pre nego što nanesete ruž.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!