Wednesday, July 17, 2024
HomeZdravljefitnessNajbolji fitnes saveti! Drugi deo

Najbolji fitnes saveti! Drugi deo

21 . Izgradite velike bicepse. Savijte zglobove kako bi vaši bicepsi radili jače. Istegnite ih unazad, zadržite i zadržite ih tako dok kružite rukom.

22. Ozdravite brzo. Nemojte da trenirate kada ste bolesni osim ako su simptomi iznad vrata. Ali čak i tada je bolje da odmorite neki dan. Vaše telo će iskorišćavati resurse isceljenja, neće graditi mišiće i izdržljivost.

23. Ubrzajte tempo. Povećajte brzinu trčećih koraka, a ne njihovu dužinu kako biste se ubrzali. Vaše stopalo treba da je uvek ispod vašeg tela a ne da ide ispred, i vi treba da se odražavate na prstima kako bi trčali brže.

24. Izbacite pojas za skidanje kilaže. Nemojte trenirati sa pojasom. Vremenom, treniranje sa pojasom zapravo oslabi vaše mišiće abdomena i donjeg dela leđa. Nosite ga jedino kad radite vežbe kao što su zgibovi.

25. Vozite biciklu efikasnije. Vežbajte vožnju jednom nogom kako biste povećali učinak. Ovo vas tera da se skoncentrišete da povučete jednu nogu kad krenete da zamahnete, i na taj način se bolje raspolaže rad glavnih mišića noge. Spustite oba stopala na pedale ali levo stopalo držite labavo dok vozite desnom nogom. Radite ovo 30 sekundi, zatim zamenite noge. Vozite normalno 5 minuta i onda ponovite vožnju jendom nogom. Nastavite ovako nekih 20 do 30 minuta.

26. Platite sada, trenirajte kasnije. Platite vašem treneru unapred, na taj način ćete imati više volje za vežbanje.

27. Zategnite stomak. Radite na vašim stomačnim mišićima. Radite sa vakumom: uvucite stomak i zadržite ga tako 10 sekundi dok dišete normalno. Ponovite ovo 5 puta.

28. Ojačajte istezanjem. Između setova vežbi, istegnite mišiće na 20 do 30 sekundi. Istraživanja pokazuju da muškarci koji ovo rade su povećali svoju snagu do 20 %.

29. Čuvajte ramena. Smanjite težinu za 10 % svaki put kad promenite zahvat. Tako da ako ste na benču dizali 135 kg 10 puta, sledeći put podignite 120 kg.

30. Poboljšajte brzinu. Za veću brzinu u sportu isprobajte ovaj potez: Zauzmite raskoračen stav sa spuštenim rukama pored tela. Podignite levu nogu i dodirnite je desnom rukom, zatim je spustite na pod, pa uradite obrnuto. Podignite desnu nogu i dodirnite je levom rukom. Radite ovako trudeći se da  radite sve brže, uradite tako 3 do 5 seta.

31. Oporavite mišiće brže. Svoje mišiće ćete oporavite ako sledećeg dana od dana kad ste radili teške vežbe, uradite lakše vežbe za istu grupu mišića. Koristite tegove koji su lakši za 20 %, i uradite set od 25 ponavljanja. Ovo će dovesti više krvi i hranljivih materija u vaše mišiće i oni će se brže oporaviti.

32. Oblačite se bolje. Kupujte odeću jedino u crnoj, beloj ili sivoj boji. Ove boje se slažu uz sve, i nikada više nećete tražiti majicu koja se slaže sa vašim roze šortsem.

33. Jedite meso. Jedite 4 do 8 unci mesa svakog dana, kako bi povećali mišiće. Piletina, ćuretina,riba doprineće vašim boljim rezultatima.

34. Uštedite vreme u teretani. Nemojte brinuti o vremenu utrošenom da se odmorite između setova. Umesto toga, iskoristite vreme da se odmorite kada vam je to neophodno, manje na početku vežbanja, više na kraju. Uštedećete 15 do 20 % svog vremena na ovaj način.

35. Trenirajte na putu do kuće. Na povratku do kuće, vežbajte aperkat na visoko. Jak udarac koristi snagu vaših bedara i središnjih mišića.

36. Rukujte se sa odbranom. Kako biste poboljšali vaše umeće u fudbalu, trčite blizu odbrane tako da možete da se rukujete sa njom. Što ste bliži, lakše će vam biti da ga zaobiđete, Kad mu se približite skratite korake, to će vam omogućite da ga brže presečete.

37. Ostanite u svom sedlu. Kada trčite, održite svoj tempo između 80 i 110 rpm. Trčaćete dalje i brže uz manje naprezanje kolena.

38. Oblikujte svoje ruke brže. Radite na suprotnim stranama mišića naizmenično, bicepsima i tricepsima, na primer. Dok jedan mišić radi, drugi je primoran da se odmara, tako da vam neće trebati mnogo vremena za odmor između setova.

Nastaviće se…

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!