Sunday, June 16, 2024
HomeBlueMali, a brz – ASUS Eee Box PC EB1501P

Mali, a brz – ASUS Eee Box PC EB1501P

Nettop računari polako, ali sigurno osvajaju svet ne ostavljajući mnogo prostora klasičnim desktop mašinama, bar kada je kancelarijska i kućna primena upitanju. Mnogo prednosti je na njihovoj strani, počevši od malih dimenzija, jednostavnog montiranja na monitore (preko VESA sistema) do sjajnih performansi.

Za čitaoce koji nisu u toku čisto da napomenemo da je cela priča o ovim mašinama počela sa kompanijom Apple i Mac mini računarima, koji su za veoma kratko vreme pokupili simpatije ogromnog broja kupaca širom sveta. Mi se danas međutim nećemo baviti Mac mini mašinama već jednim odličnim ASUS Eee Box PC modelom koji se sjajno pokazao u svim situacijama.

ASUS je Eee Box PC EB1501P dizajnirao za umereno zahtevne korisnike stavljajući akcenat na male dimenzije i odlične grafičke karakteristike. Kao što možete videti sa fotografije računar nosi malo postolje kružnog oblika, a samu mašinu je moguće montirati i na displej preko VESA sistema.

Osnovu ovog nettopa čini Intel-ov D525 Dual Core Atom procesor, 2GB DDR3 radne memorije i snažan grafički podsistem u vidu NVIDIA ION platforme (GT218). Upravo zahvaljujući ION procesoru Eee Box PC EB1501P je idealan za gledanje filmova u visokim rezolucijama (do 1080p) i obradu grafičkog i video materijala. Pruža neverovatno kristalnu sliku sa besprekorno reprodukovanim bojama i odličnom detaljnošću. Proizvođa uz njega preporučuje kupovinu nekog ozbiljnijeg monitora, dok se mašina opciono može kupiti i sa brendiranom periferijom.

Eee Box PC EB1501P se isporučuje sa slim optičkim uređajem i u radu spada u jedne od najtiših nettop  mašina. Mali je potrošač (63W) i dolazi sa odličnom žičnom i bežičnom konektivnošću, koja uključuje i prisustvo USB 3.0 veze. Lako se povezuje sa televizorima i projektorima, a ako zatreba može da posluži i kao mala radna stanica. Tokom druženja pokazao se fantastično, čak je u određenim situacijama daleko ispred klasičnih desktop rešenja. Za ono što nudi i cena mu je sasvim korektna, zbog čega od nas dobija preporuku više.

Cena (bez PDV-a): oko 33.000,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!