Saturday, June 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksNe pate samo muškarci: Iznenađujući broj žena ima ovaj problem!

Ne pate samo muškarci: Iznenađujući broj žena ima ovaj problem!

Čini se da preuranjeni orgazam ne muči samo muškarce. Šta više, taj problem pogađa i iznenađujući broj žena, tvrde naučnici 
Istraživanje obavljeno u portugalskoj bolnici “Magalhães Lemos” otkrilo je da neverovatan postotak žena tokom seksa doživi vrhunac. 
Istraživanje je obavljeno na 510 žena, od kojih čak 40 posto tvrdi da povremeno pati od seksualne disfunkcije, dok tri  posto opisuje problem kao hroničan.

Preuranjena ejakulacija tradicionalno se povezuje s muškarcima,ali istraživači su hteli da ispitaju da li pogađa i žene. Na pitanja o tome koliko često imaju preuranjene orgazme, jesu li izgubile kontrolu nad željenim vremenom postizanja orgazma i izaziva li im to stres, odgovarale su žene između 18 i 45 godina. Rezultati su pokazali da je čak 40 posto žena imalo orgazam pre željenog vremena te da im to stvara probleme u seksualnom životu.

Voditelj istraživanja objavljenog u časopisu “Sexologies” stoga poručuje da je to ženama podjednako neprijatno iskustvo kao i muškarcima, te očekuje dalja istraživanja o ženskoj seksualnoj disfunkciji, koja je dosad dobila premalo medicinske pažnje.

Iako je problem preuranjenog orgazma kod žena očito iznenađujuće velik, i dalje je puno rašireniji problem nemogućnost postizanja istog.

Istraživanje u SAD-u 2010. godine pokazalo je da 54 posto žena između 18 i 30 godina ima problema s postizanjem vrhunca, zbog čega je to najčešća primedba u vezi sa seksualnim odnosima.

Izvor: Lepota i zdravlje

http://timesofindia.indiatimes.com/
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!