Posle Kazablanke, Marakeš je drugi najveći grad Maroka. Stare zidine, istorijska utvrdjenja, lude žurke, karavani kamila, šarenilo boja i mirisa… Doživite Marakeš, spoj nespojivog.

Poznat pod nazivom “crveni grad” i “biser juga”. Uz Fes, Meknes i Rabat ubraja se u 4 “kraljevska grada” Maroka. Nekadašnja prestonica Maroka, poznata po dobrom provodu i bogatoj istoriji.

Najživahniji i najupečatljiviji deo grada je trg Džema el fna. U jutarnjim satima trgovci ovde iznose tezge na kojima se može kupiti najrazličitija roba uz cenjkanje koje je obavezno. Noću se trg pretvara u ogromnu muzičku scenu gde se može čuti afrička muzika i gostujući di džejevi. U kafićima i restoranima na trgu možete popiti čaj ili kafu, probati neki od specijaliteta, dok alkohol ne služe. Pored trga u Marakešu treba videti i veliku džamiju čiji je minaret Kutubija visok 70 metara, rezervoare Menara, palate Bahija i El Badi i grobove Sa’adita.

Marakeš je poslednjih godina postao pravi hit i stecište slavnih pa se ovde danas mogu sresti poznati svetski glumci, modni kreatori, predstavnici mnogih monarhija ali i bivši kraljevi. Vrlo liberalna metropola za jednu islamsku zemlju. Grad sa mnogo klubova. Najbolji provod je u klubu Paša, koji po izgledu podseća na marokansko utvrdjenje, zatim u otmenom Niki biču ili jednostavno na nekoj od prelepih krovnih terasa u gradu.

Top 5

Medina – Pobegnite od energičnosti i užurbanosti trgova, i ovde pronadjite mir i spokoj u nekom od veličanstvenih spomenika.
Le Tobsil – Dragulj Marakeša, probajte kus-kus ili neki od specijaliteta u verovatno najboljem restoranu celog Maroka.
Šoping – Doživite uzbudljivo iskustvo kupovine u Marakešu uz obavezno cenkanje i neverovatnu ponudu roba.
Yves Saint Laurent bašta – Opustite se i uživajte u egzotičnim bojama ovog vrta.
Tradicionalni Hamman – Na kraju boravka, opustite se i priuštite sebi saunu, masažu ili neki drugi tretman.