Thursday, June 20, 2024
HomeOrangeHammamet - Tunižanski San Trope

Hammamet – Tunižanski San Trope

Mondensko letovalište sa predivnim plažama, koje su idealne za sprotove na vodi i za sunčanje. Skoro sve su peščane, a more je kristalno čisto. Sinonim za savršen odmor.

Najstariji deo Hammameta je Medina, u čijim se zidinama mogu naći proizvodi domaće radinosti. Hammamet oivičavaju sa jedne strane, Yasmin Hammamet, najmodernija turistička zona izgradjena po uzoru na Azurnu obalu i najviše podseća na Nicu, ima prelepo šetalište i dugu peščanu plažu okruženu luksuznim hotelima, a sa druge strane Nabeul, administrativni centar regije.
Hammamet se nalazi na oko 64 km južno od Tunisa i oko 85 km od Susa. Osnovali su ga Rimljani na raskrsnici puteva od Kartagine do poluostrva Kap Bon. Predstavlja sinonim za odmor, kupanje i sportove na vodi. Zaštitni znak grada je tvrdjava gradjena u 9. veku. Zbog autentičnosti, Hammamet je omiljeno mesto za odmor mnogih slavnih ličnosti.

Posetite Yasmin Hammamet, najmoderniju i najkvalitetniju turističku zonu, atraktivni zabavni park Cathage land i Medini Mediteraneo, mondensku marinu Yasmin. Obidjite i Nabeul, centar keramičke manufakture, činija, pločica i sudova za jelo, poznat po proizvodnji eteričnih ulja, predmeta od pletene trske. Iskoristite priliku za izlet u Saharu, sa noćenjem u oazi, jašite kamile, doživite izlazak sunca u pustinji.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!