Monday, May 20, 2024
HomeBlueMatična ploča zvana “aždaja”

Matična ploča zvana “aždaja”

Kompanija Gigabyte jedan je od najvećih proizvođača grafičkih kartica i matičnih ploča na svetu i ime je iza koga stoje najprestižnije nagrade u ovoj oblasti. Koliko je zapravo reč o velikom proizvođaču najbolje govori podatak da je Gigabyte u više navrata prethodnih godina proglašavan za proizvođača No.1 u svetu grafičkih akceleratora, a pojedini modeli matičnih ploča birani su za najbolje na tržištu. Gigabyte, naravno nije isključivo fokusiran na proizvodnju ovih komponenti, ali one čine srce kompanije i logično glavni biznis. Mi vam danas predstavljamo jednu od trenutno najboljih matičnih ploča na svetu potpisanu upravo od strane Gigabyte-a, koja ne samo što nudi odlične radne performanse već poseduje i najnaprednije tehnologije za overkloking procesora i grafičkih kartica. Pogledajmo šta sve konkretno nudi G1.Sniper 5 (rev. 1.0) matična ploča koja je nedavno zahvaljujući domaćem distributeru – kompaniji EWE, postala dostupna i na domaćem tržištu.

Vizuelno posmatrano G1.Sniper 5 (rev. 1.0) izgleda veoma, veoma moćno, a ono što se odmah može uočiti je da je ova matična ploča bazirana na najboljim mogućim elektronskim komponentama. Rashladni sistem joj je vrhunski, verovatno trenutno i najbolji na svetu, a zasnovan je na aluminijumsko-bakarnim telima koja naležu na naponsku jedinicu oko soketa i čipseta. Sada ćete verovatno reći kako to nije ništa neobično i kako je već viđeno, ali polako bez žurbe, pošto je ovaj rashladni sistem osmišljen za vodeno hlađenje, pa otuda ima ulaze za vodeni sistem, odnosno creva vodenog sistema. Pored toga rashladni sistem na ovoj ploči je opremljen i malim cooler-om u cilju postizanja još boljih radnih karakteristika.

Kako je reč o jednoj od najboljih matičnih ploča potpuno je logično da je ista dizajnirana za rad sa najnovijom (četvrtom po redu) generacijom Intel-ovih Core procesora zbog čega joj osnovu i čini Z87 čipset. Idealno je rešenje za kreiranje profi desktop računara i moćnih grafičkih i gejming mašina, jer donosi punu podršku za 4-Way Crossfire i 4-Way SLI sistem grafičkih kartica. Pored toga PCB G1.Sniper 5 (rev. 1.0) matične ploče je definitvno jedan od najboljih zbog čega se proizvođač i odlučio da na isti implementira najbolje moguće komponente. Kada to kažemo ne mislimo samo na vrhunsku naponsku jedinicu, odabrani čipset i besprekorno izveden I/O panel, već i na moćnu muzičku karticu koju poseduje ova ploča, kao i na skup vrhunskih audio sistema sa kojima se može dobiti kristalo jasan i čist zvuk bez bilo kakvih potreba za eksternim rešenjima.

Za kraj priče o G1.Sniper 5 (rev. 1.0) matičnoj ploči ostaje još da vam skrenemo pažnju na bogatu prateću opremu koja dolazi sa njom, kao i mnoštvo veoma korisnog softvera za koji verujemo da će vam svakodnevno dobro doći. Na žalost cena ove matične ploče je toliko visoka da smo sigurni da će vas glava zaboleti, ali sa druge strane ona i nije namenjena za svakog već za one koji će do kraja znati da iskoriste njen potencijal.
Cena (sa PDV-om): 51.990,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!