Monday, February 26, 2024
HomeBlueGalerija Serpentine svoj najveći događaj radi u HP javnom Cloudu

Galerija Serpentine svoj najveći događaj radi u HP javnom Cloudu

HP objavljuje da je galerija Serpentine odabrala HP Public Cloud kako bi po prvi put omogućila i digitalno učestvovanje u njenom čuvenom događaju 89plus Marathon.    
Projektom 89plus Marathon upravljaju Hans Ulrich Obrist, Simon Castets i Jochen Volz, a on povezuje umetnike rođene 1989. godine ili mlađe sa uticajnim misliocima svih generacija. Tokom 48 sati održavaju se govori, živi performansi i uživo kreiraju umetnička dela. Fokus svih aktivnosti je na uticaju umreženog društva i globalne ekonomije na današnje generacije.
Digitalni deo projekta nazvan 89plus Clubhouse nalazi će se u HP Public Cloud okruženju koje koristi OpenStack tehnologiju. Ljudi širom sveta će moći da se uključe putem tvitova, slanjem fotografija i reagovanjem na iznete ideje. Cilj je da se razgovor proširi iz fizičkog okruženja i da obuhvati diskusije na društvenim mrežama.
Koristeći HP Public Cloud galerija Serpentine može da se fokusira na kreiranje inovativnog ugođaja za svoju publiku dok se HP brine o storidžu i računarskoj snazi. Na raspolaganju će biti dovoljno resursa koji se mogu aktivirati kada je potrebno.
“Galerija Serpentine se povezuje sa publikom na nove načine i približava ih umetnosti”, rekli su Julia Peyton-Jones, direktorka, i Hans Ulrich Obrist, ko-direktork, galerija Serpentine. “HP je savršen vodič za cloud dok se otiskujemo u smeru proširivanja digitalne ponude galerije Serpentine.”  
89plus Marathon je samo prvi korak u smeru clouda. Kako se saradnja između HP-a i galerije Serpentine bude proširivala, publici će biti ponuđeni napredni načini da priđu umetnicima, galerijama i sadržajima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!