Friday, July 19, 2024
HomeArt ShowMuzikaNiški EGO objavio album “Mechanisms“ uz video spot za pesmu “Butterfly...

Niški EGO objavio album “Mechanisms“ uz video spot za pesmu “Butterfly Effect”

Niški alt-rock bend EGO objavio je digitalno izdanje albuma “Mechanisms” za diskografsku kuću Multimedia Music. Izlazak albuma ispratio je i video spot za pesmu “Butterfly Effect”.

Bend EGO iz Niša objavio je svoj dugoočekivani debi album “Mechanisms” kao digitalno izdanje za diskografsku kuću Multimedia Music.

 

 „Srž albuma je svojevrsna samoanaliza pojedinca, kao potraga za sopstvenim identitetom“ kaže bend i dodaje da se radi o kompaktnoj celini, putovanju koje prate razne emocije, energični rifovi, melanholične note i tekstovi „koji se mogu posmatrati iz socijalno-filozofskog ugla i čija je uloga da kroz puno pitanja i nešto odgovora posluže i kao potencijalna podrška svakom ko se ikad ’izgubio u svetu i sebi samom’“.

Album “Mechanisms” je sniman u periodu od 2018. do 2021. godine. Snimatelj i audio inženjer albuma je Marko Živanović ispred studija Devotion. Za miks je zadužen Ivan Petrović, ispred studija π³.

Do sada su sa ovog izdanja objavljena četiri singla: “Hypnotech”, “The Right Mistake”, “Ground Zero”, a sada je uz album objavljen i video spot za pesmu “Butterfly Effect”.

EGO / foto Nemanja Lazić

Pesma “Butterfly Effect” otvara album “Mechanisms”. Tematika pesme inspirisana je teorijom haosa, i postavlja pitanja – Ko sam zapravo pravi ‘ja’, šta je ono što nam je dato po rođenju, a šta je sve ono što ‘prisvajamo’ od sredine? Do koje mere okolina i odrastanje utiču na nas i kako da se izborimo sa haosom koji nosi sam život?

Promena kroz život je neminovna i svaki novi dan je novi izbor sa kojim se susrećemo i koji neminovno utiče na ‘nastavak naše priče’ poput igre ili knjige sa različitim završecima“ kaže frontmen benda Milan Mirić i dodaje da ovu tematiku prati i sama radnja spota: “U spotu je život jednog čoveka predstavljen u četiri različita životna doba – počevši od naivne dečije igre do poznog doba gde se protagonista, nakon što je život protekao brzinom svetlosti pita – Šta je ovo, i u šta sam se pretvorio?

Spot je ujedno deo mini-filma koji kao i album nosi naziv “Mechanisms”, a čiji se izlazak očekuje u toku godine.

 

Video spot za pesmu “Butterfly Effect” pogledajte na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=bjyiwLE-FLo

 

Autor spota, odnosno mini-filma je Boško Đorđević, poznat je i po radu na video spotu za pesmu “Večernja zvona“ Nikole Vranjkovića. Boško je takođe i fotograf, koji je ranije predstavio izložbu fotografija zvanu “Dnevnik o mami”.

 

EGO je bend koji iza sebe broji nastupe na festivalima kao što su EXIT, Mikser, Time to Rock u Temišvaru, kao i BARF 12 na kom su izglasani kao pobednici, a tu su i nastupi sa bendovima Negative, Funk Shui, Samostalni referenti, Northern Revival, Short Reports, Good Ol’ Bastards. Nedavno su nastupili i u Podgorici, u organizaciji festivala Rockstrikcija. Bend čine Milan Mirić (vokal, gitara), Miloš Kostov (gitara), Miloš Dabetić (bas) i Aleksandar Jakšić (bubanj).

 

Album “Mechanisms” dostupan je na Youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

 

“Mechanisms“: https://snd.click/gezl1

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!