Saturday, July 20, 2024
HomeArt ShowMuzikaMenjajući sebe, pojedinac menja svet - stigao album „Prohodavanja“ benda Lisilo

Menjajući sebe, pojedinac menja svet – stigao album „Prohodavanja“ benda Lisilo

Alternativni rok bend iz Beograda bend Lisilo objavio je svoj debi album „Prohodavanja“ kao digitalno i CD izdanje. Album je objavljen u saradnji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs, kao nagrada za pobedu na Mobil Music Festu.

 

Album „Prohodavanja“ sadrži osam pesama. Snimljen je u Multimedia Music studiju i to je prva nagrada koju je bend osvojio na trećem Mobil demo festu u organizaciji Headlinera.

Svaka numera je nastala nakon ličnih padova (duha, volje, optimizma…), a proces pisanja pesama nakon tih padova, podsećao je na ponovno uspravljanje i učenje hodanja“ kažu članovi benda i dodaju: „Osnovna ideja albuma je borba protiv mraka u ljudskom biću. Zahtevna borba ima svoje etape, a pobeda mraka, čak i najmanja, utiče na odnos pojedinca prema svetu jer menjajući sebe, pojedinac menja svet, tiho i nenametljivo, bez busanja u prsa i likovanja.

Photo Nenad Matović

 

Snimanje i miks potpisuju Nebojša Brdarić, Damnjan Aksentijević i Luna Škopelja, a master Boris Krstajić i Boris Jovanović iz Master Blaster studija.

 

Lisilo je alternativni rok bend iz Beograda, osnovan 2018. godine. Članovi benda su Aleksa Prljević (bubanj), Marko Narančić (bas gitara i bek vokal), Jovan Đukić (klavijature i gitara) i Nikola Dragašević (gitara i vokal).

 

Album je ispratilo objavljivanje remasterizovane verzije starog spota za pesmu „Pater Familias“, a bend kaže da je u toku snimanje spota za pesmu „Sinoć“. Za jesen Lisilo planira i promotivnu turneju koja će obuhvatiti nasupe širom zemlje.

 

Video spot za pesmu „Pater Familias“:  https://www.youtube.com/watch?v=UjKEcL45Rjc

 

Album „Prohodavanja“ grupe Lisilo dostupan je na Youtube kanalu Multimedia Music i na svim relevantnim muzičkim platformama, a kao fizičko CD izdanje možete ga kupiti na prodajnim mestima Multimedia Music i online na www.multimedia-music.com.

 

„Prohodavanja“: https://www.youtube.com/watch?v=8PvOqdp3DiI&list=PLxly0NjLGzUUiMwdoi3omrvydSkOP6xAP

Lisilo:

https://www.facebook.com/lisilobend

https://www.instagram.com/lisilo_bend/

Multimedia Music:

www.multimedia-music.com

www.facebook.com/MultimediaMusicSRB/

www.youtube.com/channel/UCImyKst5_VzEjQgryH_wGMA 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!