Thursday, July 18, 2024
HomeTechnolifeDigitalizacija PoslovanjaMDS & Check Point – zajedno do sigurne mreže!

MDS & Check Point – zajedno do sigurne mreže!

Pronalazak parne mašine u XVIII veku, upotreba električne energije krajem XIX i početak digitalne revolucije osamdesetih godina XX veka, izmenili su život čoveka, njegove potrebe, sklonosti i navike iz korena. Doprinele su razvoju društva i rastu životnog standarda. Međutim, za dolazak nove, kako je mnogi nazivaju, četvrte industrijske revolucije, čekali smo svega četvrt veka… Digitalna era rezultat je sinergije ljudi i tehnologije, što je omogućilo neke nove perspektive u načinu razmišljanja, ponašanja i organizaciji svakodnevnog života.

Razvoj i tehnološki napredak, u poslovnom svetu, doveo je do potrebe za povezivanjem uređaja i sistema u globalnu Internet mrežu, prvenstveno kako bi se omogućila jednostavnija razmena informacija i dodatno podigao opšti kvalitet života i usluga. Sa druge strane, ukoliko nemate adekvatnu zaštitu, upotreba sajber prostora može doneti  brojne opasnosti. Svi povezani uređaji postaju potencijalna meta napada, čime se narušava funkcionalnost osnovnog, ali i povezanih sistema, koji se nalaze u istoj mreži.

MDS & Check Point – strateška saradnja

O tome koliko je važno obezbediti adekvatnu zaštitu i voditi računa o adekvatnom odabiru partnera i tehničkog rešenja, govori Miloš Jovanović,  Rukovodilac Network Security odeljenja MDS-a.

„Kao pionir u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji, MDS Informatički inženjering, uspešno implementira komunikacione sisteme više od 30 god. Sa timom visoko kvalifikovanih stručnjaka – inženjera, uspeli smo da ostvarimo ciljeve, odgovorimo na nove trendove, prihvatimo izazove, ponudimo adekvatna rešenja, razvijamo nove proizvode.

Zahvaljujući profesionalizmu i pravom odabiru partnera, postali smo sinonim za kompaniju koja postavlja najviše standarde u poslovanju. Za nas je posebno značajna saradnja sa kompanijom Check Point, koja traje skoro čitavu deceniju, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.  Kao globalni proizvođač bezbednosnih rešenja, Check Point se godinama unazad nalazi  u Gartner magičnom kvadrantu, što svedoči o kvalitetu rešenja i globalnoj percepciji kompanije.

Početak naše saradnje obeležile su osnovne Firewall implementacije. Tehnološka rešenja koja smo u to vreme primenjivali bila su daleko jednostavnija. Danas sarađujemo na brojnim projektima koji obuhvataju napredne Firewall sisteme, kao i različite vrste zaštita: od Zero-day napada i korisničkih računara do Cloud okruženja. Tehničku podršku podigli smo na najviši nivo. Obezbeđeno je globalno pokrivanje tržišta, po principu 24×7, sa različitim nivoima ekspertize inženjera.

Želimo da istaknemo i odličnu logističku podršku. Lokalni tim je uvek dostupan i spreman da odgovori čak i najzahtevnijim potrebama naših korisnika. Distributivna mreža je posebno došla do izražaja u doba Covid19, kada je oprema bila isporučivana za  period manji od 30 dana, što je daleko brže u odnosu na prosečno tržišno vreme.

Brzina razvoja tehnologije u digitalnoj eri ponekad može biti nezamisliva, čak i zastrašujuća običnom čoveku. Ali ako na vreme prepoznate benefite tehnološkog napretka, možete uticati na veću efikasnost i produktivnost u poslovanju.Na putu ka ostvarenju tih ciljeva, dobro je imati pouzdanog partnera koji deli vašu poslovnu viziju i etiku. Mi rizik posmatramo kao izazov, a ne kao prepreku u poslovanju.“ zaključuje Miloš Jovanović.

Zbog odgovornog poslovanja, posvećenosti poslu, kao i pravovremene implementacije planiranih projekata, početkom 2022. godine, MDS je ostvario viši nivo partnerstva i  3-star status u Check Point-u.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!