Globalni tehnološki lider Xiaomi danas je predstavio potpuno novi način punjenja uređaja – Mi Air Charge Technology.

Mi Air Charge Technology predstavlja revoluciju u bežičnom načinu punjenja omogućujući korisnicima punjenje elektronskih uređaja na daljinu bez kabla i stalaka za punjenje.

Zahvaljujući Xiaomiju, svet je danas zakoračio u potpuno novu eru bežičnog punjenja.

Mi Air Charge Technology – 5W daljinsko punjenje

Osnovna tehnologija Xiaomijevog punjenja na daljinu temelji se na pozicioniranju prostora i prenosu energije. Punjač koji je Xiaomi samostalno razvio ima ugrađenih pet faznih antena koje mogu tačno otkriti lokaciju pametnog telefona.

Fazno kontrolno polje, sastavljeno od 144 antene, prenosi milimetarske talase direktno na telefon kroz usmeravanje snopa. Za pametne telefone Xiaomi je razvio minijaturni antenski niz sa ugrađenom „antenom za određivanje položaja” i „antenskim nizom za primanje.

Antena za određivanje položaja (beacon antenna) emituje informacije o položaju sa niskom potrošnjom energije. Antenski niz za primanje sastavljen je od 14 antena i pretvara milimetarski talasni signal koji emituje punjač u električnu energiju kroz krug ispravljača kako bi se iskustvo sci-fi punjenja pretvorilo u stvarnost.

Mi Air Charge Technology ima kapacitet od 5-vatnog punjenja na daljinu za jedan uređaj u radijusu od nekoliko metara. Osim toga, istovremeno se može puniti i više uređaja (svaki uređaj podržava 5W), a čak ni fizičke prepreke ne smanjuju uspešnost punjenja.

Dnevni boravci će u budućnosti biti potpuno bežični

U bliskoj budućnosti Xiaomijeva bežična tehnologija punjenja biće dostupna i putem pametnih satova, narukvica, kao i drugih nosivih uređaja. Uskoro će svi uređaji u dnevnom boravku, uključujući zvučnike, rasveta i druge male pametne kućne proizvode biti podržani bežičnim načinom napajanja, potpuno bez žica, čineći naše dnevne boravke uistinu bežičnim.
Mi Air Charge Technology je revolucija u inovativnom bežičnom načinu punjenja. Ovo je snažan pokušaj u pretvaranju cjelokupnog kućanskog prostora bežičnim. Mi Air Charge Technology nije znanstvena fantastika nego tehnologija, Xiaomijeva vlastita tehnologija bežičnog punjenja na daljinu.