Sunday, June 16, 2024
HomeBlueMinijaturni flešići

Minijaturni flešići

Fleš diskovi su postali nezaobilazni gedžet svakog vlasnika računara i mogu se naći u svakom džepu ili novčaniku – nikad se ne zna kada mogu zatrebati. Do sada smo viđali ove uređaje u svim mogućim oblicima i bojama, a sada smo na test dobili dva modela koji se odlikuju zanimljivim dizajnom i minijaturnim dimenzijama. Pogledajmo šta konkretno mogu da nam ponude Verbatim Clip i Netbook modeli.

Verbatimov Clip-it ima 2010. godine dobio je nagradu “Best of the Best” koju dodeljuje Red Dot Online za najbolji dizajn. Ovaj flešić (dužine svega 36 mm) podseća na spajalicu i može se zakačiti na fasciklu, ivicu džepa ili kravatu. Nema poklopac, ali to ne treba da brine budući da je otporan na prašinu, vlagu i statički elektricitet.

Proizvodi se u nekoliko boja, tako da se može birati nijansa koja odgovara uz pojedine delove odeće, što će se svideti pripadnicama lepšeg pola. Dostupan je u kapacitetima od 2 i 4 GB. Cena mu je povoljna u oba slučaja i može predstavljati lep poklon.

Ako Clip-itove dimenzije deluju minijaturno, šta onda reći za model Netbook USB koji je upola kraći (17,5 mm). Ovaj fleš disk namenjen je korisnicima prenosivih računara i zamišljeno je da se on jednom utakne i nikada ne vadi. Zato je i iskorišćen ovaj „skraćeni” dizajn, da se disk ne bi oštetio prilikom nošenja. Iako je namenjen za notebook računare, on se može koristiti i sa stonim računarima.

Model koji smo testirali ima kapacitet 8 GB, što je dovoljno za prenos većine  uobičajenih podataka kao što su muzika, filmovi i slike. Brzina čitanja/upisivanja podataka je solidna i zadovoljiće potrebe većine korisnika, a vlasnici prenosnih računara trebalo bi da razmisle o što skorijoj zameni standardnih fleševa ovim modelom.

Cena (bez PDV-a):

Clip-it model od 4GB – 6.10 evra

Netbook USB model od 8GB – 18 evra

Kontakt:

www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!