Saturday, July 20, 2024
HomeBluePredstojeće venčanje princa Vilijama i njegove izabranice Kejt Midlton

Predstojeće venčanje princa Vilijama i njegove izabranice Kejt Midlton

Predstojeće venčanje princa Vilijama i njegove izabranice Kejt Midlton, 29. aprila, izazvalo je polemiku o tome da li će ljudi od toga zaraditi koji dinar više ili izgubiti novac.

Džo Čerč, okružen kutijama u starom, trošnom skladištu iznad porodične radnje, žuri da zapakuje tanjire ukrašene likovima kraljevskih mladenaca za kupca u Australiji.

Čerč, čija je radnja već 152 godine specijalizovana za prodaju suvenira, ima puno razloga da se raduje predstojećem venčanju pošto će njegova kasa “raditi punom parom” uz svadbena zvona, piše AP.

Njegov otac Stiven kaže da je venčanje “dobro za kraljevski par, dobro za sve u Velikoj Britaniji i svakako dobro za biznis”.

Međutim, ne misle svi isto. Samo na sat vremena od Čerčove radnje, u blizini Kembridža, priča je potpuno suprotna.

Za Dika Sirla, vlasnika male radnje za iznajmljivanje bagera i mašina za iskopavanje – kraljevsko venčanje i državni praznik proglašen tim povodom – nisu mogli da dođu u gore vreme.

Dok Britanija pokušava da se izvuče iz ekonomske krize u koju je zapala i građevinska industrija, poslednja stvar koja Sirlu treba je da plati dnevnicu osoblju za dan kada će “besposličariti”.

“Blago ljudima koji prodaju besmislene tanjire, ali za nas to su ništa drugo osim loše vesti”, rekao je Sirl.

On poručuje srećnom paru da nije protiv njih, ali da bi oni kao i većina drugih trebalo da se venčaju u subotu.

I dok je brak fotogeničnog mladog para koristan za nekolicinu poslodavaca, statistike pokazuju da venčanje predstavlja gubitak za ekonomiju.

Analitičari predviđaju da će venčanje 29. aprila, i državni praznik proglašen tog dana, doneti ekonomiji povećanje od milijardu funti (1.6 milijardi dolara), najviše kroz maloprodaju, rezervacije hotelskih soba i trgovinu.

S druge strane, svaki državni praznik ekonomiju košta šest milijardi funti zbog gubitaka u produktivnosti, te se tako stiže do računice od pet milijardi funti gubitka.

Federaciju malih preduzeća brine to što datum održavanja  venčanja i državni praznik padaju ubrzo posle uskršnjeg odmora, što stvara bojazan da će mnogi radnici to iskoristiti za spajanje odmora, uzimajući par slobodnih dana.

“U vreme kada novinske naslove preplavljuju loše vesti, nacija ima pravo da slavi nešto pozitivno”, zaključuje marketinški direktor Kris Simpson.

Bilo gubitaka ili povećanja zarade, mladi par će svoje sudbonosno  “da” izgovoriti u petak, 29. aprila u Vestminstreskoj opatiji u Londonu.

Izvor: Tanjug

Pogledajte neke od fotografija zaljubljenog para:

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!