Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueModna pravila Merilin Monro

Modna pravila Merilin Monro

Ta nekoliko dana obeležiće se 50 godina od smrti čuvene holivudske dive i jedne od najlepših žena ikada, Merilin Monro. Ova glumica napustila je ovaj svet 5. avgusta 1952. godine, ali se o njoj i dalje priča. Ostala je zapamćena po izuzetnom osećaju za modu i stil.
Glavno pravilo njene lepote kojeg se uvek slepo pridržavala jeste: Prihvatite svoje obline. Bile one raskošne ili skromnije, obucite se u skladu s građom tela. Odeća treba da bude dovoljno uska da istakne figuru, ali i dovoljno opuštena da ostavite utisak dame, smatrala je najpoznatija plavuša na svetu.
Nikad nije birala odeću kojom bi sakrila obline i tako je stvorila prepoznatljiv imidž, pa njen jednako važan modni savet glasi: “Kada pronađete odeću koja vam se sviđa, u čemu se osećate dobro i koja vam dobro stoji, držite se toga”. Za Merilin otkrivanje ruku i ramena izuzetno je seksi pa je ona koristila svaku priliku da zavodede upravo tim atributima. Zato, nezavisno od toga koliko vežbate, ne plašite se da otkrijete ruke i ramena – oslobodite se ograničenja i dopustite ženstvenosti da izađe na površinu.
A kad pronađete cipele koje se uklapaju u vaš stil, upotrebite ih kao oružje zavođenja. Merilin je tvrdila da cipele ističu senzualnost ženskog hoda i pobuđuju zanimanje gde god da se prošetate. Kako bi hodala što zanosnije, služila se malim trikom: uvek je nosila jednu potpeticu za centimetar nižu od druge.
Crveni ruž je uvek u modi i uprkos opšteprihvaćenom shvatanju, pristaje svima. Treba samo da pronađete nijansu koja vama odgovara. Crveni ruž znak je samopouzdanja, a uz pravu nijansu i zubi će izgledati belje.
Mnogi slave dugu kosu kao simbol ženstvenosti, ali Merilin to nikada nije prihvatila. Njene plave anđeoske kovrdže koje uokviruju lice dovoljan su dokaz da i kraća kosa može biti izuzetno ženstvena. Frizura se bira prema obliku lica, a ne prema trendovima, govorila je Merilin.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!