Monday, December 4, 2023
HomeBlueModne zvezde sa fakultetskom diplomom

Modne zvezde sa fakultetskom diplomom

Da li ste znali da je manekenka Sindi Kroford studirala hemijski inženjering, a kreatorka Mjuča Prada doktorirala političke nauke? Na sajtu britanskog “Telegrafa” objavljena su imena poznatih iz sveta mode koji su upisali fakultet, diplomirali, ili čak doktorirali.
Iman je studirala političke nauke na Univerzitetu u Najrobiju. Lepa Somalijka govori pet jezika: somalski, arapski, italijanski, francuski i engleski.
Manekenka Tajra Benks upisala je 2011. devetonedeljni kurs za vlasnike/menadžere preduzeća u Poslovnoj školi Univerziteta Harvard, da bi 2012. stekla odgovarajuću diplomu. Upitana koji joj je predmet bio najteži, odgovorila je da su to bile finansije.
Britanska manekenka Lora Bejli upisala je engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Sautemptonu, gde je diplomirala sa najboljim ocenama.
Verovatno je ljubav prema jogi inspirisla Kristi Tarlington da upiše uporednu analizu religija i istočnjačku filozofiju na Univerzitetu u Njujorku, gde je i diplomirala
Sindi Kroford je dobila stipendiju za studije hemijskog inženjeringa na Severozapadnom univerzitetu, ali je napustila fakultet posle prvog semestra da bi se potpuno posvetila manekenskoj karijeri.
A ko među dizajnerima i modnim fotografima ima diplomu…
Mjuča Prada se pripremala za preuzimanje porodičnog preduzeća tako što je upisala političke nauke na Univerzitetu u Milanu. Tri godine nakon što je diplomirala 1970. godine, poznata modna dizajnerka je doktorirala.
Ralf Loren upisao je Fakultet za poslovne studije na Baruh koledžu u Njujorku, ali je posle dve godine digao ruke. Posle toga je dve godine služio u američkoj vojsci, da bi 1967. otvorio svoju prvu prodavnicu, gde je prodavao kravate sa oznakom “Polo”.
Roksanda Ilinčić studirala je arhitekturu i primenjenu umetnost u Beogradu, pre nego što se 1999. preselila u London, gde je studirala modni dizajn na akademiji “Central Sent Martins”.
Tom Ford je rođen u Teksasu, a kada je imao 16 godina, upisao je istoriju umetnosti na Univerzitetu u Njujorku. Posle dve godine je, međutim, prekinuo studije da bi se posvetio glumi u TV reklamama. Posle toga je upisao studije unutrašnje arhitekture na privatnoj Akademiji za dizajn “Parsons”. Tokom prakse u odeljenju za medije modne kuće “Kloe” zavoleo je modu. Iako je poslednju godinu studija na akademiji “Parsons” posvetio modnom dizajnu, diplomirao je unutrašnju arhitekturu.
Vera Vang je poznata po svojim raskošnim venčanicama. Studirala je istoriju umetnosti na Univerzitetu u Parizu, a diplomirala je na umetničkoj akademiji “Sara Lorens”.
Modni fotograf Eni Libovic, poznata po svojim slikama za časopis “Veniti fer”, studirala je slikarstvo na Umetničkoj akademiji u San Francisku.
 
Izvor: Blic
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!