Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičKoncertiMuzičko-scenski spektakl “Troja” u Beogradskoj areni

Muzičko-scenski spektakl “Troja” u Beogradskoj areni


Poznata plesna trupa “Vatra Anadolije”, pod rukovodstvom Mustafe Erdogana, izvešće sutra u Beogradskoj areni muzičko-scenski spektakl “Troja”, koji je do sada videlo više od 20 miliona ljudi, u 40 zemalja sveta.

Više od 70 igrača, trojanski konj visok devet metara i težak tonu i po, uz originalnu muziku Juđela Arzena, odlične svetlosne efekte, 3.000 atraktivnih kostima, efektne rekvizite i scenografiju, čine “Troju” jednom od trenutno najspektakularnijih scenskih produkcija u svetu.
Atraktivni nastup trupe, u koreografiji Erdogana, do sada je izveden na pozornicama ispred egipatskih piramida, Ajfelovog tornja, Selahatin tvrđave u Egiptu, El Kahiri tvrđave u Abu Dabiju, drevnom gradu Petra u Jordanu kao i antičkom teatru u Tunisu.
U svom originalnom tumačenju Homerovog epa o ljubavi i ratu, plesna trupa spaja folklorne igre Male Azije, Egeja i Balkana.
Elementi tradicije Orjenta – trbušne plesačice, derviški obredi i zanosni ritmovi, isprepletani su sa modernim plesom i baletom u virtuoznom izvođenju umetnika koji na pozornici simbolički sjedinjuju Istok i Zapad.
Ansambl je prošlog meseca otvorio i zatvorio 25. zimsku Univerzijadu u turskom gradu Erzunumu, gde su uz svoju trupu od 100 igrača, imali na sceni još 1.000 pridruženih članova.
U Ginisovoj knjizi “Vatra Anadolje” trenutno drži dva svetska rekorda: za najbrži grupni ples sa 241 stepom u minuti, kao i za najveći broj posetilaca tokom pojedinačne predstave – 400.000 ljudi.

Izor: Tanjug

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!