Monday, February 26, 2024
HomeGreenNa razgovoru za posao o bivšim šefovima samo najbolje

Na razgovoru za posao o bivšim šefovima samo najbolje

Ako vas poslodavac upita: “Zašto želite baš ovaj posao”, nipošto nemojte reći da bežite od bivšeg direktora jer ćete zvučati nezrelo i odmah postati loš kandidat. Nakon celodnevnog razgovora sa kandidatima velika je verovatnoća da će poslodavac većinu ljudi zaboraviti, a na vama je da se istaknete po “sitnicama”.
Očekuje se da budete simpatični, pa počnite neobavezan razgovor o tome kakvo je vreme ili ispričajte primerenu šalu. Možete imati najbolje kvalifikacije, ali na intervjuu za posao poslodavac zapravo želi mnogo više. Na primer, ispričajte da ste važan projekat na prošlom poslu obavili u dvostruko kraćem vremenu nego što se očekivalo ili razgovarajte o neobičnom hobiju.
Obratite pažnju da se ne istaknete po nekim negativnim stvarima. Nikad ne treba pričati o bivšem šefu sa kojim se niste dobro slagali ili ogovarati stare kolege. Poslodavac zna da postoji razlog zbog kojeg ste napustili svoj prethodni posao, ali zanima ga zašto želite baš ovaj posao. Glavni argument ne bi smeo da bude “beg od bivšeg direktora” jer poslodavac može pomisliti: – Ako već sad prigovara, kako će tek biti za nekoliko meseci.
NE ISPITUJTE O GODIŠNJEM ODMORU
Na razgovor za posao poslodavci žele da znaju zašto se isplati zaposliti baš vas, ali jednako im je važno da posao odgovara i vama. Želite da znate hoće li vam se posao zaista svideti, pitajte sve što vam je važno. No izbegavajte pitanja o godišnjem odmoru i prekovremenom radu.
ISPRIČAJTE KAKO MOŽETE DA DOPRINESETE BOLJEM POSLOVANJU
Šef s kojim ćete razgovarati na intervjuu od vas očekuje da provedete malo istraživanje u kompaniji za koju ćete možda raditi. To zapravo nije impresivno, ali se podrazumeva. Ako želita prijatno da iznenadite potencijalnog poslodavca, ispričajte kako ćete doprineti boljem poslovanju s obzirom na ono što o kompaniji znate. Poslodavcu objasnite kako on vaše veštine odmah može primeniti.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!