Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičBioskopiNa repertoaru Cineplexx bioskopa ove nedelje nalazi pet novih naslova, jedan događaj...

Na repertoaru Cineplexx bioskopa ove nedelje nalazi pet novih naslova, jedan događaj i uživo prenos opere ,,Euridika”

Na repertoaru Cineplexx bioskopa ove nedelje nalazi pet novih naslova, jedan događaj i uživo prenos opere ,,Euridika”

  1. ,,Deset upola” – aščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još uvek traje, ali ipak – dolazi leto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem na kratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe poznata influenserka iz Zagreba koja kaže da je došla da pojede „najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutranje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ali ne samo Enesovog i Izinog, nego u celom gradu. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Trejler filma: https://youtu.be/YrynGwNChpg

 

  1. ,, The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun” – Ovaj film je svojevrsna oda novinarima i novinarstvu smeštena u ispostavu američkog magazina u izmišljeni dvadesetovekovni francuski gradić.

Trejler filma: https://youtu.be/usuhv_rH24M

 

  1. ,,Kelti” – il Klinton je izabran za predsednika SAD. Odri Hepburn je umrla. Ratovi koji okončavaju život Jugoslavije nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija preti da postane hiperinflacija. Majka se budi na dan rođendana mlađe ćerke i mora da joj pomogne da sve pripremi. Čeka je kuvanje, gosti i prljavi sudovi. Posle cele godine koliko nije imala seksualne odnose sa svojim suprugom, majka uvodi samozadovoljavanje u svoju svakodnevicu. U glavnim ulogama Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Katarina Dimić, Nikola Rakočević, Nada Šargin, Slaven Došlo.

Trejler filma: https://youtu.be/x83G4IKBTvQ

 

  1. ,,Kraljice kupona” – Film je inspiriran istinitom pričom o najvećoj prevari s kuponima u američkoj istoriji, u kojoj dve domaćice ukradu 40 miliona dolara. Radnja je zasnovana se na istinitoj priči o najvećoj prevari krivotvorenim kuponima u istoriji SAD-a. Kristen Bel je u ulozi nezadovoljne domaćice iz prigradskog naselja koja radi na „preduzetničkom” projektu osnivanja ilegalnog kluba s kuponima kojim ona i njeni partneri varaju velike prehrambene i ostale kompanije, dok štede milione dolara članovima kluba.

Trejler filma: https://youtu.be/kkS-RbUVzFM

 

  1. ,,Pogrešno skretanje” – Osamnaest godina nakon što je Alan B. Mek Elroj obožavatelje horora upoznao sa opakom vrstom kreativnih hanibala, scenarista se vraća kultnoj Wrong Turn franšizi koja ga je proslavila. Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njenih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačkom gorju u Zapadnoj Virdžiniji. Uprkos upozorenjima da se drže staze, planinari skreću sa puta – i ulaze u deo u kom živi neobična skrivena zajednica stanovnika koja u planini živi od sredine 1800- ih kada su se izolovali od ostatka Sjedinjenih Država. Pod vođstvom impozantnog Džona Venablea (Bil Sjedž), oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od spoljašnjih uticaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jeni njeni prijatelji krenuli do tačke bez povratka – osim ako Jenin otac (Metju Modin) ne stigne da ih spasi na vreme.

  • Specijalna projekcija  filma ,,Enkanto: magični svet” u Cineplexx 4D Delta City bioskopu, subota – 4. decembar od 12 časova

Zabava neslućenih razmera očekuje vas u Cineplexx 4D Delta City bioskopu u subotu, 4. decembra od 12 časova na specijalnoj projekciji najnovijeg Diznijevog animiranog filma ,,Enkanto: Magični svet”.

U goste nam dolazi ekipa koja je pozajmila glasove glavnim junacima ove raspevane magije na velikom platnu. Sjajno druženje i zabava očekuju vas u Cineplexx 4D Delta City bioskopu ove nedelje.

 

  • Opera ,,Euridika”, Cineplexx UŠĆE Shopping Center, subota, 4. decembar od 18:55 časova

Starogrčki mit o Orfeju, koji pokušava da iskoristi moć muzike da spasi svoju voljenu Euridiku iz podzemlja. Sa libretom Sare Rul, prilagođenom njenom hvaljenom komadu iz 2003. godine, opera ponovo predstavlja poznatu priču sa Euridikinog stanovišta. Muzički direktor MET-a Janik Nezet-Seguin diriguje Okojnovom muzikom i zadivljujućom novom postavkom Meri Cimerman. Sopran Erin Morl peva naslovnu ulogu uz baritona Džošuu Hopkinsa kao Orfeja. Kontratenor je Jakub Jozef Orlinjski kao njegov vanzemaljski alter ego.

Isečak iz opere „Euridika“: https://youtu.be/yAVlMfgII7M

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!