Sunday, June 16, 2024
HomeOrangeNajbolje svetske plaže

Najbolje svetske plaže

Svako od nas ima u glavi sliku idealne plaže. Za sve one koji sebi mogu priuštiti odlazak na plažu jednom ili više puta godišnje, to je savršeno mesto za opuštanje. Svakako budite srećni ukoliko ste imali priliku da bar jednom u životu zakoračite u rajevima na Zemlji. U sledećem tekstu saznajte šta u svetu visokog turizma važi za najbolje svetske plaže.

1. Kliften, Kajpetaun- Južna Afrika

Prelepa peščana plaža samo nekoliko minuta je udaljena od centra urbanog velegrada Kejptauna. Ova plaža obavijena je mlečno belim peskom. Ipak, usled temperature vode od nekih 18 stepeni, sam dolazak ovde je bolji za sunčanje, nego za kupanje. Surferi će svakako uživati u velikim talasima, mada se uvek savetuje da se ne ide daleko od obale jer se često mogu videti morski psi.

Plaža je danju sportski centar, pleše se čitave noći, a jeftin smeštaj se može pronaći u neposrednoj blizini.

2. Pink Sands- Bahami

Plaža Pink Sands se nalazi na ostrvu Luka, deo ostrva Bahama. Ova plaža poznata je po ružičastom pesku i netaknutoj prirodnoj okolini. Ukoliko želite prijatan i miran odmor onda je ova plaža savršeno mesto. Raj na zemlji bez previše ljudi i dovoljno mesta i za najveće peškire.

3. Poipu, Kauai- Havaji

Prirodna bogatstva kristalnog mora i vulkanskog peska udružena sa egzotikom, ekstremnim sportovima. Ovde je sve plaža. Do bungalova helikopterom, do spavaće sobe kroz đakuzi. Ukoliko želite svoju porodicu da iznenadite egzotičnim putovanjem na Havaje, ne treba da zaobiđete ovu plažu. Ovde možete uživati u kampovanju, biciklizmu, surfovanju, planinarenju, ronjenju i mnogim drugim aktivnostima. Sam vrhunac važeg odmora možete doživeti vožnjom helikopterom i samim uživanjem u lepotama Havaja.

4. Whitehaven – Australija

Plaža sa najbelijim peskom koji ste ikada videli može vas zaseniti. Možete uživati u šetnji dugačkoj 7 kilometara, po belom pesku u jednoj od najizolovanijoj obali na svetu. Nakon doživljaja lepote i smirenosti verovatno ćete dobiti potpuno novi pristup prema prirodi.

Pored svega ovoga, ova plaža je proglašena najčistijom plažom 2008 godine. Ono što je zanimljivo je da na plaži nisu dozvoljeni psi a takođe je zabranjeno pušenje cigareta.

5. Tulum Beach- Meksiko

Titulu najbolje drevne plaže na svetu za 2005. godinu ponela je plaža Tulum u Meksiku. Za ljubitelje starine u blizini su ostaci Maja civiljizacije. Sama reč Tulum na jeziku Maja značila je zid. Mesto je dobilo naziv zbog zidova grada koji su vršili  zaštitu od napadača sa mora.

Ako ste ikada poželeli da se kupate u moru koje pokriva kristalno beli pesak onda je ovo pravo mesto za vas. Jednostavno uživajte u opuštajućoj masaži dok gledate u talase ispred vas, idite na ronjenje u toplo tirkizno more, istražujte džunglu i skrivene plaže ili se jednostavno opustite u upijajte sunce, šta god da odlučite da radite, odmor na ovoj plaži će vas definitivno opustiti i podmladiti.

Ono što vam je potrebno da ponesete jeste krema sa zaštitnim faktorom, kupaći kostim i veš, naravno ne zaboravite dobro raspoloženje…

6. Aguilla

Ovo je odlično mesto za sve one koji vole sportove na vodi, ali i za one koji samo žele da se odmore na suncu. Ova plaža se nalazi na karipskom ostrvu Agualla. Do nje je najbolje doći preko nekog drugog karipskog ostrva.

Ovo ostrvo je omiljeno među holivudskim zvezdama, pa se nemojte začuditi ako sretnete neku od njih. Jednodnevnim izletom brodićem obiđite privatno ostrvo Scilly Cay za nekih tri minuta, a ukoliko želite u kupovinu, za 20 minuta trajektom možete stići do St.Martina.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!