Sunday, June 16, 2024
HomeGreenNajbolji fitnes saveti! Prvi deo

Najbolji fitnes saveti! Prvi deo

Znanje je moć!

Pripremite se! Primenom ovih saveta imaćete telo za kojim će svaka žena uzdisati. Bitno je da ih radite pravilno i redovno kako biste dobili maksimum od svog vežbanja.

1. Organizujte bolje rad s trbušnjacima. Nemojte forsirati mišiće abdomena svakodnevno. Fiziološko, trbušni mišići su isto kao i svi drugi mišići. Radite na njima samo 2 do 3 dana u nedelji.

2. Istegnite vrat. Postavite svoj jezik na vrh usana kada radite trbušnjake. To će vam pomoći da držite glavu pravo, što pomaže smanjivanju istezanja vrata.

3. Održite mišiće elastičnim. Ako imate manje od 40 godina, zadržite istegnut mišić 30 sekundi, ako imate više od 40 zadržite do 60 sekundi. Kada čovek navrši 40-u mišići su manje elastični i zato je neophodno da se duže protežu.

4. Nemojte ispustiti loptu. Kako biste uhvatili pop fly loptu, koristite rukavicu kako bi napravili senku vašim očima. Rukavica je veća od slobodne ruke, tako ćete najbolje uhvatiti loptu.

5. Povećajte mišiće, štedite vreme! Vodite računa da vaše vežbanje ne traje duže od sat vremena, jer nakon sat vremena telo proizvodi više hormona kortizol koji blokira testosteron i tada vaše vežbanje nema nikakvog efekta.

6. Napravite red u vežbanju. Najpre koristite tegove, zatim osovinu, i na kraju mašine.

7. Ojačajte svoj centar. Nemojte se plašiti trbušnjaka. Trbušnjaci povećavaju vaš stepen kretanja koji tera abdomen da radi duže i teže. Izbegavajte trbušnjake sa usidrenim nogama, jer time možete povrediti donji deo leđa.

8. Testirajte klupu. Pritisnite palcem klupu pre podizanja. Ako možete da osetite drvo, pronađite drugu. Tvrde klupe mogu da prouzrokuju T4 sindrom – torakalni prelom kičme, koji utiče na nervne funkcije ruke, slabeći je.

9. Plivajte brže. Da biste plivali brže neophodno je da poradite na fleksibilnosti članaka. Elastičnost stopala će se ponašati kao peraja i pokrenuće vas brže kroz vodu. Kako biste stopala učinili elastičnijim, sedite bosi na pod. Ispružite noge ispred vas, pete na podu. Savijte prste što više možete zatim ih istegnite prema cevanici što više. Ponavljajte to na svaki minut.

10. Nosite udobnu obuću. Obuću ćete najbolje isprobati nakon šetnje pred kraj radnog dana. Tada su vam stopala najveća, zapravo najotečenija i uverite se da je pola cm prostora ispred vašeg najdužeg prsta, i da možete da mrdate prstima u njoj. Zatim izujte cipelu i uporedite je sa golim stopalom. Ako obuća nije očigledno veća od vašeg stopala, uzmite broj veći.

11. Ubijte vaše izgovore. Ako smatrate da ste previše zauzeti za vežbanje, isprobajte ovaj eksperiment. Odredite jedan dan za vežbanje, i zatim ga se pridržavajte – čak iako možete da radite vežbe samo 10 minuta. Na kraju dana se zapitajte da li ste bili manje produktivni nego obično. Odgovor će u najvećem broju slučajeva biti ne, i vaš omiljeni izgovor će nestati.

12. Pomozite vašem forhendu.
Za razvoj snage u podlaktici zbog tenisa gužvajte novine. Postavite novinu na ravnu površinu. Krenite od jednog ugla i savijajte ga u loptu dominantnom rukom 30 sekundi. Ponovite isto i drugom rukom.

13. Ojačajte leđa.Kada radite sklekove nemojte savijati vaše prste, Umesto toga bolje ih postavite ih ravno, ispruženih prstiju. Ovo će povećati učešće mišića ruke, tako da ćete napornije raditi na mišićima leđa.Ovo isto važi i za vratilo.

14. Otarasite se slabih tačaka. Ako niste ljubitelj vežbanja, počnite da vežbate.

15. Prevaziđite povrede, izgradite snažne ruke. Ako ste povredili desnu ruku, to ne znači da treba da prestanete da trenirate i levu. Istraživanja sa Univerziteta u Oklahomi su ustanovili da ljudi koji treniraju jednu ruku tokom 2 nedelje, uspeju da povećaju snagu i u ruci kojom ne treniraju za 10 %. Razlog: Vežbanje jednom rukom stimuliše nerve mišićnih vlakana u drugoj ruci.

16. Izbacite bol, povećajte dobit. Brojte vežbanja unazad. Kada se približite kraju neke serije, mislićete o tome koliko vam je malo još ostalo umesto da mislite koliko ste uradili do sad.

17.Vodite evidenciju, posmatrajte zadivljujuće rezultate. Testirajte sebe često. Izmerite se svake 4 nedelje. To će vam pokazati opipljive rezultate vašeg treniranja. Što će vas motivisati za dalji rad.

18. Odložite pilule. Nemojte se hvatati za pilule kad završite sa vežbanjem. Medicinska istraživanja  pokazuju da lekovi kao što je ibuprofen nisu ništa efikasniji u suzbijanju osetljivosti mišića. Zapravo lekovi koji se konzumiraju nakon vežbanja samo mogu da spreče rast mišića.

19. Ponašajte se kao profesionalac.
Zakotrljajte loptu po vašem tepihu, i potrudite se da se zaustavi na tačno određenom mestu. Povećaćete svoju sposobnost da odredite pravac i brzinu bez učlanjivanja u neki klub.

20. Otarasite se stomaka.
Izdahnite snažno kada dođete do kraja poteza pri vežbanju sa mišićima abdomena. To će naterati vaše mišiće da jače rade.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!