Friday, September 22, 2023
HomeZdravljefitnessNajbolji fitnes saveti! Treći deo

Najbolji fitnes saveti! Treći deo

39. Postanite veštiji sa loptom. Da bi ste poboljšali svoje veštine u košarci, vežbajte driblinge noseći kožne ili platnene rukavice. To će vam pomoći da poboljšate osetljivost vaših prstiju jer je tako teže igrati, ali kada skinete rukavice imaćete bolju kontrolu i osećaj u rukama.

40. Vežbajte koordinaciju. Dobra stvar za koordinaciju je igranje stoni fudbala, na taj način vi ste primorani da uskladite pokrete ruku sa očima.

41. Poboljšajte ravnotežu. Uzmite jastuk kako bi poboljšali ravnotežu. Stojte na jednoj nozi na jastuku, i prebacujte teg od 1 kg iz ruke u ruku ispred sebe, zatim i iznad glave. Kada usavršite poteze probajte to isto ali zatvorenih očiju. Ovim vežbanjem poboljšate osećaj ravnoteže, koordinaciju, sve bitne atletske atribute.

42. Ojačajte za kraći vremenski period. Uradite iste vežbe ali za 10 % manje vremena. To tera vaše mišiće da rade jače i poboljšava izdržljivost u isto vreme.

43. Usavršite vašu igru tenisa. Poboljšajte treninge tenisa vežbajući fokusiranje očima brže. Pokušajte to u vožnji (podrazumeva se u bezbednom okruženju). Fokusirajte se na tačku u daljini približno dužine teniskog terena, zatim se brzo fokusirajte na tačku ispred vas, i tako nekoliko puta.

44. Radite sklekove brže.
Radite sklekove sa laktovima povučenim ka telu i telo će forsirati tricepse. Radite sklekove naginjući se napred i telo će se fokusirati na grudi.

45. Podignite iz benča više. Gledajte u dominantnu ruku ne okrećući glavu dok radite na benču. Na ovaj način bićete u stanju da podignete veće težine.

46. Budite Spiderman. Penjite se po stenama ili zidu za penjanje, kupite obuću u kojoj možete da stojite ali ne i da šetate udobno. One će vam dati optimalnu kontrolu, i na bolji način ćete iskoristiti noge – a to je ključ do uspešnog penjanja.

47.Trčite bez povreda. Jednom nedeljno, skratite svoju dužinu i brzinu trčanja na pola. To će vašem telu dati veću šansu da se oporavi , i izbeći ćete trajne  povrede.

48. Mršavite unosom tečnosti.
Pijte mleko sa manje masnoće. Naučnici u Kanadi su ustanovili da ljudi koji konzumiraju 600 mg kalcijuma dnevno – približno iznosu 2 šolje mleka, šolja brokolija, i pola šolje domaćeg sira – imaju manje masti od osoba koje unose manje od 600 mg dnevno.

49. Umnožite svoje mišiće. Pratite ovu jednostavnu formulu kako bi dobili više mišića: Uvećajte iznos težine koju podižete u određenim vežbama za ukupni broj puta koliko je podižete. Probajte da povećate taj broj pri svakom vežbanju, uvećajte ponavljanja, ili uradite u više setova.

50. Budite fleksibilniji.
Provedite duplo više vremena istežući ukočene mišiće u odnosu na fleksibilne. Fokusirajte se na problematična područja umesto na mišiće koji su već fleksibilni. tipični problemi kod muškaraca: tetive, ramena i niži deo leđa.

51. Ubrzajte svoj oporavak.
Kada se oporavljate od povrede mišića, počnite sa vežbanjem što pre možete. Probajte nekoliko minuta slabijim intezitetom kako biste testirali sebe. Vežbajte polako, bez naglih pokreta. Ako osetite bol, prekinite odmah. Posle toga držite led na tom mestu 20 minuta i vežbajte opet narenog dana. Trebalo bi da budete u stanju da pri svakom vežbanju izdržite duže.

52.Dostignite svoje ciljeve.
Postignite svoje ciljeve obrnutim redosledom. Izaberite datum kad bi trebalo da  ostvarite svoj cilj i onda radite unazad, zapisujući kratke ciljeve koje treba da ostvarite. Na taj način ciljevi izgledaju kao krajnji rok.

53. Pretrčite brda brže.
Dok trčite uzbrdo, zadržite pogled u pravcu vrha brda. To će raširiti disajne puteve, i olakšaće vam disanje.

54. Osvojite maraton. Kako bi izgradili brzinu i izdržljivost trenirajte na sledeći način: krenite polako prvom trećinom puta, zatim normalnim tempom u drugoj trećini, i brže od normalnog na kraju. Postepeno povećavajte početni tempo, i to će povećati vaš normalni i brzi tempo.

55. Prestignite svoje drugare.
Da bi vaša golf lopta otišla dalje, uzmite nekoliko zamaha prakse sa suprotne strane. To jača i uravnotežava vaše mišiće i moći ćete da prihvatite izazov.

Nastaviće se…

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!