Thursday, June 13, 2024
HomeBlueNajbrži flešić na svetu

Najbrži flešić na svetu

Iako bi mnogi pomislili da je svet fleš memorija poprilično neinteresantan i miran, zapravo stvari su potpuno drugačije – itekako je dinamičan i urban, šta više istraživanja pokazuju da se na dnevnom nivou dogode interesantne stvari u ovoj IT oblasti. Ako tako kažu stručnjaci onda se i mi sa njima slažemo, a slažemo se i sa timom dizajnera iz Apacera koji tvrdi da je kreirao najbrži USB 3.0 fleš drajv na svetu. Mi smo ga osetili na svojoj koži i možemo reći samo jedno – bravo za Apacer.

Reč je o modelu oznake AH552 koji je napravljen od čistog aluminijuma i zasnovan je na USB 3.0 kontroleru poslednje generacije. Može da postigne brzinu čitanja od 110MB/sec., što je jednako sa najbržim  SSD-ovima. Brzine upisa su doduše nešto manje (kreću se oko 70MB/sec.), ali i dalje su iznad proseka za ovu klasu proizvoda.

Upravo zbog toga AH552 je namenjen entuzijastaima i ultra zahtevnim korisnicima kojima je potreban visok stepen bezbednosti pri prenosu svojih podataka i veliki skladišni prostor. Proizvodi se u kapacitetima do 64GB i kako stvari stoje cenovno neće biti nešto posebno povoljan – sa razlogom, definitivno!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!