Monday, April 15, 2024
HomeRedLjubav & SeksNajčešći problemi zbog kojih ne možete da se opustite u seksu (i...

Najčešći problemi zbog kojih ne možete da se opustite u seksu (i kako ih prevazići)

Pod stresom smo zbog posla, finansija, ali i zbog seksa. Da, čak su i spavaće sobe plodno tlo za anksioznost. Seks, ako nije dobar, može da bude glavni izvor nesigurnosti. Teskoba zbog seksa nije ograničena samo na muškarce. I žene se suočavaju s tim, a evo koji su najčešći izvori pritisaka. Upravo zbog njih, žene ne uživaju u seksu koliko bi zapravo mogle.
Nedostatak orgazma tokom penetracije

  • Mnoge žene se brinu zato što ne mogu da dožive orgazam tokom samog seksualnog čina i misle da s njima nešto nije u redu. Nedavna istraživanja pokazuju da čak 75 odsto žena ne uspeva da doživi orgazam tokom penetracije.
  • Stručnjaci kažu da se ne treba zbog toga mnogo brinuti. Većina žena može da doživi orgazam stimulacijom klitorisa i na to se treba onda fokusirati. Dakle, ako već ne ide penetracijom, pobrinite se da doživite orgazam na neki drugi način. I prestanite opsesivno da razmišljate o tome jer upravo to može biti razlog zašto orgazmi izostaju.

Zabrinutost zbog izgleda golog tela

  • Ako niste zadovoljni izgledom svog tela, to nije samo pitanje samopouzdanja. Stručnjaci tvrde da to u velikoj meri utiče i na seksualni život. Mnogim je ženama seks stresan upravo zbog toga – opsesivnog razmišljanja o svakom nedostatku na telu. Umesto da se stalno fokusirate na sve što ‘ne valja’ na telu, počnite malo da hvalite sve ono što je lepo na njemu.
  • Promenite svoju perspektivu i pohvalite se. Ako to nikako ne možete da uradite, porazgovarajte sa stručnjakom. To nije problem koji će se rešiti sam od sebe. Možda može da vam pomogne i partner. Ako imate poverenja jedno u drugo i ako osećate njegovu podršku, podelite s njim svoju zabrinutost.

Uverenje da ste loši u seksu

  • Nažalost, istraživanja pokazuju kako su mnoge žene uverene da su loše u seksu. Većina njih smatra da je to isključivo njihova krivica. Ali, za tango je potrebno dvoje. Dokazano je da se žene vrlo često prilagođavaju partneru pa ako vam je seks loš, razmislite malo o partnerovim sposobnostima. Ako ste zaista uverene da ste loše u seksu, istražite to.
  • Pokušajte da otkrijete zašto to mislite. Možda zaista postoje neke stvari na kojima možete da radite, ali to nije smak sveta. Jednostavno poradite na sebi, usvojite neka nova znanja i navike i uživajte u seksualnosti.

Problemi s libidom

  • Ako smatrate da patite od nedostatke seksualne želje, niste jedini. Istraživanje iz 2008. pokazuje da od toga pate mnoge žene. Ništa čudno s obzirom na sve moguće pritiske života – posao, zdravlje, porodica, finansije… Dakle, nemojte sebe da krivite zbog toga.
  • Umesto da se kažnjavate, pronađite vreme da se opustite, uživate i činite nešto lepo za sebe. Primetićete da će vam se vrlo brzo vratiti i seksualna želja. Dakle, vreme je da sebe stavite na prvo mesto.

Seksualna suša

  • Postoje žene koje ne upražnjavaju seks duže vreme zbog različitih razloga. Ne očajavajte, jer niste jedini! Svaki čovek u životu prolazi kroz tzv. seksualne suše. To je normalno. Iskoristite to vreme da se upoznate u seksualnom smislu – šta volite, šta ne volite, kako se odnosite prema svom telu, koje su vam tajne fantazije… Pripremite se za aktivan seks koji će doći. Budite spremni za užitak, a vreme seksualne suše iskoristite za sopstveno seksualno sazrevanje.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!