Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLjubav & SeksNajčešći razlozi za raskid

Najčešći razlozi za raskid


Nedostatak komunikacije, ljubomora, gubitak seksualne želje, novac, manjak poštovanja – najčešći su razlozi raskida veza i brakova, tvrde britanski naučnici.
Predstavljamo vam najčešće razloge za raskid veze:
Nedostatak komunikacije
Svakodnevna razmena informacija oko dnevnih obaveza ne znači da imate dobru komunikaciju sa partnerom. Ako prećutkujete važne podatake o željama i očekivanjima, kada pretpostavljate šta je druga strana htela da kaže, to polako „guši“ vezu. Mnogi očekuju da će voljena osoba da shvati u čemu je problem, ali to je gotovo nemoguće. Slobodno pitajte šta vam nije jasno i otvoreno iznosite svoje stavove, pa nećete ni imati takvih dilema.
Ljubomora i posesivnost
Ako ste ljubomorni na pažnju koju drugi posvećuju vašem partneru, ne želite da ga delite ni sa kim, čak ni u prijateljskom smislu, to može „doći glave“ vašoj vezi. Posesivni partneri, u stvari su nesigurni, nemaju poverenje u drugu osobu, ali ni u sebe. Da bi se ovaj problem rešio, potrebno je vreme, otvoren razgovor između partnera, poštovanje, ljubav.
Gubitak seksualne želje
Nedostatak želje za vođenjem ljubavi sastavni je deo svake veze. Ako radite na drugim aspektima odnosa, problem ćete premostiti zajedničkim razgovorom iz kog će se, pak, roditi ideje o buđenju strasti. Ako ste s nekim samo zbog seksa, verovatno ćete prekinuti vezu istog trenutka kada ponestane strasti u krevetu.
Finansijska situacija
Nedostatak posla i novca izaziva frustriranost, a ona podstiče depresiju ili agresiju u zavisnosti od tipa osobe, a sve zajedno dovodi do učestalih svađa i problema među partnerima. Ovaj problem ne može se rešiti preko noći, a zahteva spremnost oba partnera na iskren razgovor, odricanja i strpljenje.
Manjak poštovanja i podrške
Ovo je tihi ubica veza, koji se u početku teško prepoznaje, ali kako vreme prolazi, dolazi sve više do izražaja. Zato nije čudno što mnogi parovi posle pet, 10 ili više godina zajedničkog života, jednoga dana shvate da u stvari ne poznaju svoju bolju polovinu. Partner koji ne ceni vaša dostignuća, želje i ambicije verovatno ne ceni ni vas, pa ako pomišljate na raskid, učinite to što pre.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!